Viac odhalí aj časová os vydania jednotlivých verzií OS.

V nej sa okrem očakávaného dátumu vydania stabilnej verzie nachádzajú aj jednotlivé beta verzie, ktoré jej bude predchádzať. Aj keď by sa mohlo zdať, že niektoré telefóny na svoj Android 12 čakajú už celú večnosť, tak Google nezaháľa a usilovne pracuje na novom systéme Android 13.

Spoločnosť doteraz vydala dve vývojárske verzie a 6 beta verzií systému Android 13. Google však až teraz dostal systém do “stabilného stavu”, čiže je vidieť, že oficiálne vydanie je to čo nevidieť. Hoci spoločnosť Google má na dokončenie finálnej verzie dostatok času, dva mesiace ubehnú ako voda. To znamená, že oficiálne predstavenie stabilnej verzie Androidu 13 sa očakáva niekedy v auguste 2022.

Android 13Zdroj: AndroidAuthority
Android 13

To zároveň naznačuje aj časový harmonogram, ktorý poskytla samotná spoločnosť Google. Už pri letmom pohľade na tento plán je vidieť, že je kratší, ako v prípade Androidu 12. To spoločnosti umožňuje aj plniť jednotlivé méty na 100 %. Do uvedenia stabilnej verzie by sme sa však mohli dočkať ešte jednej beta verzie, ktorá bude už vo veľkej miere ukazovať systém Android 13 v celej jeho kráse. Očakávame však, že menšie aktualizácie budú chodiť ešte vo viacerých dávkach.

Pripomeňme si, že Android 12 bol vydaný 4. októbra 2021. Táto verzia znamenala pomerne veľkú zmenu pri prechode zo starších verzií systéme, čiže niečo podobné sa tento rok už neočakáva. Aj tento fakt by mal spoločnosti Google umožniť, aby práce na tejto verzii systéme ukončila načas. Následne budú mať aj ostatní výrobcovia menej práce s aktualizovaním svojich zariadení.

Zoznam doteraz vydaných verzií systému Android 13:

Zdroj: AndroidAuthority

Prečítajte si aj:

Značky:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.