AnTuTu zverejnilo mesačný prehľad najvýkonnejších vlajkových zariadení a smartfónov strednej triedy.

Podľa očakávania sa na prvom mieste medzi vlajkovými loďami umiestnila novinka z dielne Huawei – Mate 40 Pro. Priemerné skóre všetkých zariadení, na ktorých bol nainštalovaný AnTuTu 8 je 685 339 bodov, pričom so zapnutým režimom výkonu môže Mate 40 Pro prekročiť hranicu až 720 000 bodov.

Na druhom mieste sa umiestnili modely iQOO 5 Pro a iQOO 5, ktoré poháňa čipset Snapdragon 865+. Asus ROG Phone 3 sa už nachádza na 7. mieste a začína zaostávať za výrazne lacnejšími zariadeniami, akým je napríklad Redmi K30S. 

V každom prípade si Huawei Kirin 9000 tentokrát uchmatol titul najvýkonnejšieho smartfónu s Androidom. Je tak možné , že si ho udrží až do predstavenia prvého zariadenia s čipsetom Snapdragon 875, ktorý bude predstavený o mesiac.

Antutu

Zdroj: Antutu

V strednej triede na prvých miestach môžeme vidieť Redmi 10X Pro 5G a Redmi 10X 5G. Tieto smartfóny poháňa čipset od MediaTeku Dimensity 820. Obe zariadenia dosiahli viac ako 390 000 bodov. 

Na treťom mieste sa umiestnil Honor 30, ktorý je poháňaný Kirin 985. Pri pohľade na septembrovú tabuľku môžeme čipsety Kirin 985 a Kirin 820 vidieť v oveľa väčšom zastúpení ako Snapdragon 765G. Čipsety od Qualcommu zabezpečili svojim výkonom len 9. a 10. miesto v hodnotiacom rebríčku.

Antutu

Zdroj: Antutu

V zoznamoch nižšie sa nachádzajú vlajkové lode a zariadenia strednej triedy, ktoré sú dostupné globálne. Výsledky sú za september 2020.

Zdroj: Antutu, GSMArena

Prečítajte si aj:

Microsoft Surface Laptop Go: Aký je najlacnejší a najkompaktnejší notebook od Microsoftu? (RECENZIA)

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.