SledovanieTV.sk

SledovanieTV.sk patrí k stáliciam internetových televízií a medzi najlepšie služby svojho druhu. Podobne ako Kuki TV a Lepšia.TV má výbornú podporu inteligentných televízorov – k dispozícii je aplikácia pre takmer všetky značky. Poteší tiež podpora pre Apple TV a Chromecast. Službu je možné používať na dvoch televízoroch, resp. set-top boxoch a na ostatných zariadeniach, čo sú počítače cez webový prehliadač alebo mobilné zariadenia so systémom Android a iOS.

SledovanieTV.sk má mierne odlišné používateľské rozhranie v závislosti od typu zariadenia. Takýto koncept nám nevadí a v niektorých prípadoch je praktické mať prehľadné rozhranie s menším množstvom objektov a funkcií v prípade mobilnej aplikácie a bohatšiu funkcionalitu vo webovom rozhraní, resp. v rozhraní pre TV aplikáciu. Oceňujeme však, že aj v mobilnej aplikácii nájdete viacero odporúčaní na zaujímavý obsah a že mobilná aplikácia (minimálne v prípade iOS verzie) podporuje funkciu obraz v obraze.

Webové rozhranie a aplikácie pre inteligentné televízory ponúkajú detailnejšie informácie o reláciách a seriáloch, takže máte lepší prehľad o ďalších vysielaniach. A cez sekciu TV tipy sa môžete dostať k TV archívu s rozdelením do kategórií, hoci v tomto smere sa nám viac páči spracovanie Skylinku, Horizon TV či služby Lepšia.TV.

SledovanieTV.sk ponúka množstvo platených balíčkov – základný so 72 TV kanálmi stojí 5,99 eura mesačne a rozšíriť si môžete aj počet televízorov/set-top boxov, na ktorých môžete službu súbežne využívať.

SledovanieTV.sk ponúka automatickú kvalitu, resp. tri úrovne manuálneho nastavenia kvality v prípade webového prehliadača. V závislosti od TV kanálu je k dispozícii rozlíšenie až Full HD, v špecifických prípadoch dokonca 4K, avšak TV kanálov v tejto kvalite je aktuálne minimum. Subjektívne však kvalitu obrazu považujeme za najlepšiu na trhu, hoci rozdiely nie sú veľmi výrazné.

SledovanieTV.sk v kocke:

  • Moderne spracovaná internetová televízia
  • Výborná podpora inteligentných televízorov
  • Subjektívne najlepšia kvalita obrazu na trhu
Kvalita obrazu internetových TV služieb je do veľkej miery totožná. SledovanieTV.sk však v tomto smere mierne prevyšuje ostatných
Kvalita obrazu internetových TV služieb je do veľkej miery totožná. SledovanieTV.sk však v tomto smere mierne prevyšuje ostatných

SWAN GO

SWAN kompletne vynovil platformu svojej internetovej televízie a výsledkom je moderné riešenie, ktoré dokáže plnohodnotne konkurovať aj najlepším službám na trhu. V tomto smere si SWAN zaslúži pochvalu.

SWAN GO je k dispozícii v štyroch veľkostiach s mesačným poplatkom od 7,99 do 19,99 eura mesačne v prípade 2-ročnej viazanosti. Službu môžete používať na dvoch zariadeniach súbežne, pričom je k dispozícii pre inteligentné televízory od Samsungu, Android TV, Apple TV a LG.

V prípade potreby si môžete od operátora prenajať set-top box, detaily o TV kanáloch v jednotlivých variantoch služby nájdete na webe swango.sk. Za príplatok je možné zvýšiť počet zariadení a rovnako si aktivovať funkciu nahrávania či 7-dňový TV archív pre viaceré TV kanály. Základný TV archív pre TV kanály Jednotka, Dvojka a Trojka, TA3, ČT1, ČT2, ČT24, M1, M2 a RTL je k dispozícii bezplatne, a to aj v HD kvalite.

Používateľské rozhranie vynoveného SWAN GO je prehľadné a intuitívne. Oceňujeme rozdelenie filmov a seriálov do kategórií a takisto odporúčania na najlepšie hodnotený obsah. V prípade seriálov je k dispozícii rýchly prehľad o predchádzajúcich epizódach v TV archíve a o budúcich plánovaných epizódach. Vizuálne je to pekne spracované, a to aj v prípade mobilnej aplikácie, čo nie je vždy samozrejmosťou. Kvalitu streamu si môžete prepínať medzi SD a HD, k dispozícii je tiež automatické nastavenie kvality.

SWAN GO v kocke:

  • Vynovená a zmodernizovaná internetová TV od SWAN-u
  • Základný TV archív je súčasťou služby, plnohodnotný archív a nahrávanie za príplatok
  • Rýchle reakcie aplikácie aj prehrávača a užitočné odporúčania na obsah
Služba SWAN GO sa dočkala potrebnej modernizácie. Nová platforma je výborná z hľadiska funkcionality aj dizajnu. Škoda len, že SWAN účtuje zriaďovací poplatok a za kompletný TV archív či nahrávanie pýta extra poplatok
Služba SWAN GO sa dočkala potrebnej modernizácie. Nová platforma je výborná z hľadiska funkcionality aj dizajnu. Škoda len, že SWAN účtuje zriaďovací poplatok a za kompletný TV archív či nahrávanie pýta extra poplatok

touchTV

touchTV je internetová televízia od firmy Satro. Môžete ju využívať samostatne alebo si ju za zvýhodnený poplatok aktivovať k inej Satro televízii. Služba sa postupne vylepšuje, avšak jej používateľské rozhranie je veľmi jednoduché v porovnaní s konkurenčnými službami a neponúka pokročilé funkcie, ako je kategorizovaný TV archív atď.

touchTV je k dispozícii pre Android TV a Apple TV. Služba ponúka mobilné aplikácie pre Android a iOS, v príprave je webové rozhranie pre počítače a aplikácie pre Samsung a LG televízory. V závislosti od variantu služby je k dispozícii až 65 TV kanálov a 7-dňový TV archív.

Kvalita dosahuje až Full HD, pričom službu môžete využívať na 4 zariadeniach. Mesačný poplatok sa pohybuje od 4,90 do 14,90 eura mesačne, zloženie TV kanálov je k dispozícii na webe touchtv.sk. Po bezplatnej registrácii cez túto webovú stránku môžete využívať základnú verziu služby bezplatne počas obdobia 2 mesiacov.

touchTV v kocke:

  • Za lepšiu cenu, ak využívate inú televíziu od Satra
  • Jednoduché používateľské rozhranie, z hľadiska pokročilých funkcií zaostáva za konkurenciou
  • K dispozícii aj pre Android TV a Apple TV
touchTV je internetová televízia, ktorú môžete používať 2 mesiace zadarmo
touchTV je internetová televízia, ktorú môžete používať 2 mesiace zadarmo

Článok je rozdelený do šiestich častí:

1. strana: Úvod a krátka charakteristika aplikácií na sledovanie TV vysielania
2. strana: Aplikácie Antik TV, DIGI GO, Horizon TV
3. strana: Aplikácie Kuki TV, Lepšia.TV, Magio GO
4. strana: Aplikácie O2 TV, Orange TV cez internet, Otta, Skylink Live TV
5. strana: Aplikácie SledovanieTV.sk, SWAN GO, touchTV
6. strana: Ktorú si vybrať, verdikt a tabuľky s parametrami služieb

1 2 3 4 5 6

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit