Kuki TV

Kuki TV je internetová televízia, ktorú si môžete vyskúšať a aktivovať cez webovú stránku kukitv.sk. Výhodou internetových televízií je, že patria medzi lídrov na trhu z hľadiska podpory inteligentných televízorov a ďalších zariadení. V prípade Kuki TV je k dispozícii aplikácia pre Samsung TV (2015 a novšie), LG TV so systémom webOS 4.0 a samozrejme aj pre Android TV, čo je v podstate štandard v tomto segmente.

K dispozícii je tiež aplikácia pre Apple TV, NVIDIA SHIELD TV, podpora pre Chromecast, webové rozhranie a tradične aplikácie pre Android a iOS. Kuki má aplikáciu aj v Huawei AppGallery a predáva tiež svoj vlastný set-top box Arris 4302, ktorý si môžete kúpiť cez web kukitv.sk.

Kuki TV je k dispozícii v štyroch verziách s cenou od 4,90 eura mesačne až do 49,90 eura mesačne. V závislosti od typu služby sa odlišuje počet TV kanálov, dĺžka archívu 24 hodín až 7 dní a tiež počet zariadení, na ktorých môžete službu využívať. Aktivovať si môžete takisto rozšírenia, ktoré ovplyvňujú počet zariadení atď. Zaujímavým konceptom je možnosť zvoliť si TV kanály, ktoré chcete a meniť ich na mesačnej báze. Týka sa to balíkov Kuki malá a Kuki veľká.

Na Kuki TV oceňujeme moderné spracovanie. Zoznam TV kanálov a ďalšie informácie nájdete na kukitv.sk.

Kuki TV v kocke:

  • Veľmi dobrá podpora inteligentných televízorov
  • Prispôsobiteľná ponuka TV kanálov a možnosti rozšírenia služby
  • Moderné a prehľadné spracovanie
Kuki TV je internetová televízia s vysokou variabilitou TV kanálov a doplnkových funkcií
Kuki TV je internetová televízia s vysokou variabilitou TV kanálov a doplnkových funkcií

Lepšia.TV

Ďalšia z internetových TV, Lepšia.TV, zaujme bohatou podporou inteligentných televízorov. Podporované sú prakticky všetky značky na trhu, viaceré majú Lepšiu.TV priamo predinštalovanú v základnej ponuke. Ak teda máte inteligentný televízor, ktorý ste kupovali počas posledných rokov, je veľká pravdepodobnosť, že Lepšiu.TV na ňom spustíte.

Služba je tiež k dispozícii cez webový prehliadač a nechýbajú mobilné aplikácie pre Android, iOS a aj Huawei zariadenia bez Google služieb. Lepšia.TV predáva aj svoj vlastný set-top box so systémom Android.

Lepšia.TV ponúka 115 TV kanálov, až 30-dňový TV archív pre vybrané TV kanály a funkciu neobmedzeného nahrávania s dostupnosťou po dobu nasledujúcich až 100 dní v závislosti od TV kanálu. Cena je 7,39 eura mesačne, resp. 7,01 eura mesačne pri platbe na rok vopred. Iné varianty služby nie sú dostupné, zakúpiť si však môžete balíček HBO a Cinemax za poplatok 8,13 eura mesačne. Novinkou, ktorá pribudla v dobe finalizácie tohto článku, je balík Lepšia.TV mini, ktorý ponúka 18 TV kanálov, 10-dňový TV archív a stojí 3,49 eura mesačne.

Lepšia.TV využíva používateľské rozhranie, ktoré je na všetkých zariadeniach totožné, a to bez ohľadu na veľkosť obrazovky. Toto je trochu nepraktické v prípade smartfónov – službu je možné používať iba v režime na šírku, a to aj pri prehliadaní kanálov, TV programu, atď. V tomto smere by sme ocenili lepšiu optimalizáciu rozhrania pre telefóny, niektoré ovládacie prvky sú zbytočne malé a na obrazovke je príliš veľa informácií. V prípade televíznej obrazovky či monitora počítača však používateľské rozhranie služby funguje lepšie.

Lepšia.TV ponúka niekoľko pomerne užitočných funkcií. Môžete si vytvoriť profily divákov a personalizovať si tak svoje nahrávky, históriu, rozloženie TV kanálov pre každého používateľa/člena domácnosti. Praktická je tiež funkcia Naj z TV, ktorá ponúka informácie o najlepších, najsledovanejších, najnovších filmoch, seriáloch atď.

Takéto kategorizovanie majú aj niektoré konkurenčné služby, avšak nie je to samozrejmosť a Lepšia.TV to má dobre a detailne spracované. Výborný je tiež rýchly prístup k predchádzajúcim a budúcim epizódam zvoleného seriálu – takéto funkcie by sme ocenili aj v prípade ostatných internetových televízií. A pokiaľ máte HBO, priamo cez rozhranie služby môžete pristupovať ku katalógu HBO v rámci funkcie HBO OD.

Kvalita obrazu je dobrá, v závislosti od TV kanálu je k dispozícii SD, HD alebo Full HD rozlíšenie. Kvalitu videa je možné meniť aj manuálne, v mobilnej aplikácii je k dispozícii funkcia zoom, ktorá vynúti zobrazenie videa na celú obrazovku tak, aby sa minimalizovali čierne bočné stĺpce. Súčasťou služby je tiež počúvanie internetových rádií priamo v aplikácii.

Lepšia.TV v kocke:

  • Výborná podpora inteligentných televízorov
  • Každý používateľ služby môže mať svoj vlastný profil, podobne ako na Netflixe
  • Praktická funkcia Naj z TV a rýchly prehľad o predchádzajúcich a budúcich epizódach zvoleného seriálu
Lepšia.TV ponúka zopár funkcií, ktoré inde nenájdete. Pri tejto službe si však budete musieť zvyknúť na jej používateľské rozhranie, ktoré môže na smartfóne spočiatku pôsobiť chaoticky
Lepšia.TV ponúka zopár funkcií, ktoré inde nenájdete. Pri tejto službe si však budete musieť zvyknúť na jej používateľské rozhranie, ktoré môže na smartfóne spočiatku pôsobiť chaoticky

Magio GO

Magio GO je bezplatná doplnková služba k službám Magio TV a takisto aj samostatná služba, ktorú si môže ktokoľvek objednať. V prípade, že využívate Magio TV, získate Magio GO zadarmo, a to s tými TV kanálmi, ktoré máte vo vašom balíku v rámci Magio TV a zároveň sú dostupné aj v Magio GO.

Ak si chcete Magio GO objednať samostatne, k dispozícii sú tri verzie – M s viac ako 60 TV kanálmi za 12,90 eura mesačne, L s viac ako 95 TV kanálmi za 17,90 eura mesačne a XL s viac ako 135 TV kanálmi za 22,90 eura mesačne.

K tejto zmene došlo koncom februára 2021, dovtedy bola služba dostupná v dvoch variantoch a bola cenovo atraktívnejšia. Magio GO M, L či XL si však môžete po novom skombinovať s pevnými službami od Telekomu do cenovo výhodnejšieho Chytrého balíka a takisto zaradiť do skupiny Magenta 1 a čerpať príslušné výhody.

Magio GO ponúka moderný dizajn a intuitívne používateľské rozhranie. Služba je dostupná pre Samsung a LG televízory a tiež platformu Android TV. Telekom takisto prenajíma svoj vlastný Magio GO TV Box s Android TV.

Nechýba webové rozhranie pre počítače a mobilná aplikácia pre Android zariadenia s Google službami a iOS. Treba poznamenať, že kvalita webového rozhrania sa viditeľne zlepšila v porovnaní s predchádzajúcou platformou, na ktorej bola postavená predošlá generácia Magio GO.

Magio GO ponúka 7-dňový archív pre vybrané TV kanály a úložisko na nahrávky. Službu môžete využívať na 2 zariadeniach súbežne, slot na ďalšie zariadenie si môžete dokúpiť za poplatok 2 eurá mesačne. K dispozícii sú tri nastavenia kvality alebo automatická kvalita, ktorá sa prispôsobuje dostupnému internetovému pripojeniu. Vybrané TV kanály sú k dispozícii v HD, objavili už aj prvé 4K kanály.

Magio GO považujeme za službu, ktorá v aktuálnom stave dokáže fungovať ako riešenie na plnohodnotné sledovanie TV vysielania na všetkých zariadeniach v domácnosti – od televízora až po smartfón. Lákadlom sú najmä exkluzívne TV kanály, ako je Premier Sport, DIGI Sporty, Ťuki TV, Folklorika, Comedy House a ďalšie.

Telekom k vybraným mobilným paušálom a ďalším službám ponúka bezplatne aj tzv. Magio GO Benefit. Ten ponúka 10 TV kanálov a môžete ho využívať na jednom mobilnom zariadení súčasne.

Magio GO v kocke:

  • Zadarmo k Magio TV
  • K dispozícii aj na inteligentných televízoroch Samsung, LG a platforme Android TV
  • Exkluzívne TV kanály Premier Sport, DIGI Sport, Ťuki TV, Folklorika, Comedy House a ďalšie
Magio GO je moderná služba. Atraktívna je najmä exkluzívnymi TV kanálmi, ktoré inde nenájdete
Magio GO je moderná služba. Atraktívna je najmä exkluzívnymi TV kanálmi, ktoré inde nenájdete

Článok je rozdelený do šiestich častí:

1. strana: Úvod a krátka charakteristika aplikácií na sledovanie TV vysielania
2. strana: Aplikácie Antik TV, DIGI GO, Horizon TV
3. strana: Aplikácie Kuki TV, Lepšia.TV, Magio GO
4. strana: Aplikácie O2 TV, Orange TV cez internet, Otta, Skylink Live TV
5. strana: Aplikácie SledovanieTV.sk, SWAN GO, touchTV
6. strana: Ktorú si vybrať, verdikt a tabuľky s parametrami služieb

1 2 3 4 5 6

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit