O2 TV

Svoju internetovú televíziu ponúka aj operátor O2. Ten začiatkom roka 2021 zmodernizoval ponuku služby O2 TV a takisto ju sprístupnil väčšiemu množstvu používateľov – službu si môžete aktivovať k ľubovoľnému O2 programu na faktúru, takže aj k mobilnému paušálu.

O2 TV je k dispozícii v dvoch veľkostiach. O2 TV Mini stojí 5 eur mesačne, obsahuje 15 TV kanálov a umožňuje sledovať televízne vysielanie na 1 zariadení súčasne. O2 TV za 10 eur mesačne obsahuje 60+ TV kanálov a podporu pre až 4 zariadenia, ktoré môžete súčasne využívať. Služba ponúka 7-dňový TV archív a 100 hodín nahrávok, pričom nahratný obsah ostane uložený po dobu 30 dní.

O2 TV môžete využívať na inteligentných televízoroch od Samsungu a takisto na zariadeniach so systémom Android TV vo verzii 9.0 a vyššej. K dispozícii je tiež podpora pre Google Chromecast. A ak Android TV box nemáte, môžete si ho objednať priamo od O2. Operátor tiež prisľúbil budúcu podporu pre LG webOS a Apple TV.

Používateľské rozhranie O2 TV je priemerné, na trhu sú aj modernejšie riešenia. Svoj účel však plní, takže z tohto hľadiska nemáme výhrady – ovládanie prehrávača videa je rýchle a pohodlné a takisto aj prepínanie sa medzi TV kanálmi priamo z rozhrania sledovania TV vysielania. Kvalita videa sa automaticky prispôsobuje dostupnému pripojeniu do internetu.

Službu O2 TV Mini si môžete aktivovať ako prémiovú aplikáciu k O2 SMART Paušálu.

O2 TV v kocke:

  • Základná podpora pre inteligentné televízory
  • Rýchle reakcie videoprehrávača v mobilnej aplikácii
  • K dispozícii ako prémiová aplikácia k O2 SMART Paušálu
Vynovená O2 TV neurazí cenou a môžete ju získať aj ako benefit k O2 SMART Paušálu
Vynovená O2 TV neurazí cenou a môžete ju získať aj ako benefit k O2 SMART Paušálu

Orange TV cez internet

Orange TV cez internet je televízia od Orangeu, ktorú môžete využívať cez ľubovoľné internetové pripojenie, a to na inteligentných televízoroch od Samsungu, cez webové rozhranie a cez mobilnú aplikáciu. Na televíznej obrazovke môžete službu využívať aj cez Orange TV stick.

Rozhranie aplikácie pôsobí moderne, jej ponuka je však pomerne základná – nechýba vyhľadávanie či prístup k aktuálnemu, predchádzajúcemu a budúcemu televíznemu programu. V prípade webového rozhrania môžete priamo pristupovať k ponuke HBO GO, pokiaľ máte tieto prémiové TV kanály predplatené. TV archív však nie je taký kategorizovaný ako v niektorých konkurenčných službách a treba použiť vyhľadávanie.

Orange TV cez internet je k dispozícii vo verziách Go Basic TV až Go Premium TV s cenou od 6 do 15 eur mesačne v prípade viazanosti na 2 roky. V prípade viazanosti si môžete ako benefit vybrať bezplatný 31-dňový TV archív, ktorý je štandardne spoplatnený vo výške 2 eurá mesačne, resp. Orange Sport.

Orange ponúka aj službu Orange Sport cez internet za poplatok 12 eur mesačne bez viazanosti. Súčasťou tohto balíčka sú Orange Sporty a Jednotka a Dvojka. Služba funguje na rovnakej platforme ako Orange TV cez internet. TV kanály však od 1. 7. končia, Orange tomu prispôsobiť aj zloženie balíčka – detailné informácia nájdete na webe operátora.

Orange TV cez internet v kocke:

  • K dispozícii pre inteligentné televízory od Samsungu
  • Exkluzívne TV kanály Orange Sport za príplatok, tie však od 1. 7. končia
  • Až 31-dňový TV archív ako bezplatný benefit alebo za príplatok
Orange TV cez internet je jedna z mála internetových TV, ktoré jej poskytovateľ ponúka s viazanosťou. Poteší však kvalitou obrazu
Orange TV cez internet je jedna z mála internetových TV, ktoré jej poskytovateľ ponúka s viazanosťou. Poteší však kvalitou obrazu

Otta

Otta je mierne atypická služba, nakoľko jej hlavným lákadlom nie je sledovanie živého TV vysielania, ale prístup k prémiovému videoobsahu. Súčasťou služby je však aj živé vysielanie a 7-dňový TV archív pre TV kanály Jednotka, Dvojka, WAU, JOJ, JOJ Plus, Markíza a Prima Cool.

Otta okrem toho ponúka viac ako 1500 domácich a svetových filmov, seriálov a dokumentov a tiež viac ako 19 000 minút vzdelávacích videí. Službu je možné používať na inteligentných televízoroch Samsung a zariadeniach s Android TV. K dispozícii je webové rozhranie a mobilné aplikácie pre Android a iOS.

Službu je možné vyskúšať na 30 dní zadarmo, následne je spoplatnená mesačným poplatkom vo výške 4,99 eura mesačne.

Otta v kocke:

  • Služba, ktorá kombinuje prístup k prémiovému obsahu a TV vysielaniu
  • K dispozícii na Samsung a Android TV televízoroch
  • Ponúka moderné spracovanie
Otta je v podstate prémiová videotéka, ktorá okrem iného zahŕňa aj TV vysielanie niektorých TV kanálov
Otta je v podstate prémiová videotéka, ktorá okrem iného zahŕňa aj TV vysielanie niektorých TV kanálov

Skylink Live TV

Skylink Live TV si môžete aktivovať bezplatne, ak využívate satelitnú TV od Skylinku. Alternatívne si túto službu môžete predplatiť aj samostatne, k dispozícii je niekoľko balíčkov s cenou od 5,80 do 10,80 eura mesačne. Detailné zloženie jednotlivých balíčkov nájdete na webe skylink.sk.

Oceňujeme, že si Skylink Live TV môžete vyskúšať na 30 dní zadarmo, nakoľko z hľadiska používateľského rozhrania patrí medzi najlepšie služby na trhu. Páči sa nám, že sa používateľské rozhranie neobmedzuje iba na aktuálny TV program, ako je to v prípade niektorých konkurenčných služieb.

K dispozícii máte praktické odporúčania na večernú ponuku počas daného dňa, najsledovanejšie relácie za posledný deň či všeobecné odporúčania, a to aj podľa jednotlivých žánrov. V tomto smere oceňujeme rýchly prístup k predchádzajúcim a budúcim epizódam zvoleného seriálu – podobne ako v prípade služby Lepšia.TV.

Skylink Live TV má výborne spracovaný aj TV archív. Okrem toho, že sa k reláciám môžete dostať cez sekciu Odporúčame, ktorá ponúka kategorizované rozdelenie filmov, seriálov a ďalších relácií, môžete využiť aj sekciu Knižnica, ktorá obsahuje prehľadný TV archív pre jednotlivé TV kanály a podľa jednotlivých dní. V tomto smere si Skylink Live TV zaslúži pochvalu a naše odporúčanie.

Pri sledovaní videa je k dispozícii nastavenie kvality v šiestich úrovniach, a to od 0,2 do 3,9 Mbps. Služba počas nášho používania fungovala v poriadku a bez sekania. Skylink Live TV môžete používať až na 4 zariadeniach.

K dispozícii je 7-dňový TV archív, výborné webové rozhranie a tiež prehľadné mobilné aplikácie pre Android a iOS. Aplikácia pre inteligentné televízory je dostupná pre množstvo značiek. Spomeňme Samsung, LG a Panasonic televízory, zariadenia s Android TV a ďalšie menej známe značky.

Skylink Live TV v kocke:

  • Výborná podpora pre inteligentné televízory
  • Moderné a prehľadné rozhranie
  • Užitočné funkcie, ako je Odporúčame a Knižnica, ktoré uľahčujú hľadanie video obsahu
Skylink Live TV sa nám páči celkovým spracovaním a aj funkciami
Skylink Live TV sa nám páči celkovým spracovaním a aj funkciami

Článok je rozdelený do šiestich častí:

1. strana: Úvod a krátka charakteristika aplikácií na sledovanie TV vysielania
2. strana: Aplikácie Antik TV, DIGI GO, Horizon TV
3. strana: Aplikácie Kuki TV, Lepšia.TV, Magio GO
4. strana: Aplikácie O2 TV, Orange TV cez internet, Otta, Skylink Live TV
5. strana: Aplikácie SledovanieTV.sk, SWAN GO, touchTV
6. strana: Ktorú si vybrať, verdikt a tabuľky s parametrami služieb

1 2 3 4 5 6

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit