Prehľad aplikácií na sledovanie TV

Na Slovensku je k dispozícii viacero aplikácií na sledovanie TV. V redakcii sme používali alebo používame viaceré z nich, avšak je prakticky nemožné mať neustály detailný prehľad o aktuálnom technickom pozadí všetkých služieb na trhu.

Odporúčame preto, aby ste si na základe nášho zoznamu zvolili niekoľko favoritov, tieto služby si následne sami vyskúšali a na základe vlastných skúseností si vybrali službu, ktorú budete primárne používať. Je výhoda, že viaceré služby ponúkajú skúšobné členstvo, takže si ich môžete vyskúšať v obmedzenej forme zadarmo, resp. počas prvého mesiaca za znížený poplatok.

Antik TV

Služba Antik TV patrila medzi prvé, ktoré priniesli podporu set-top boxov s Android TV, resp. vybraných inteligentných televízorov. V dobe svojho uvedenia na trh pútala takisto cenou a tá je jej konkurenčnou výhodou aj v roku 2021 – za predpokladu, že si zvolíte lacnejší variant služby, ktorý môžete využívať iba na území Slovenska.

Takzvaný Veľký zľavnený balík stojí 3,90 eura mesačne a ponúka prístup k 145 TV kanálom. Ich kompletný zoznam si môžete pozrieť na AntikTV.sk. Ak by ste chceli službu používať aj mimo územia SR, mesačný poplatok je 7,90 eura mesačne.

Antik TV môžete používať až na 2 set-top boxoch, resp. televízoroch súčasne a na 5 mobilných zariadeniach. Aktuálne aktivované zariadenia si môžete meniť cez nastavenia vášho používateľského profilu. Služba podporuje televízory so systémom Android TV a takisto set-top box Apple TV a boxy s operačným systémom Android TV a Android.

K dispozícii je tiež aplikácia pre Samsung televízory. V prípade mobilných zariadení nájdete aplikáciu Antik TV v obchodoch App Store, Google Play a takisto aj v AppGallery od Huawei.

Službu Antik TV môžete používať aj bezplatne. Takzvaný Vstupný balík je k dispozícii zadarmo a obsahuje 14 TV kanálov. Do pozornosti dávame Jednotku, Dvojku, Trojku a športové Arena Sport 1 a 2. Služba tiež ponúka až 20-dňový TV archív a využíva HEVC kodek. Oceňujeme rozdelenie relácií v archíve aj podľa kategórií.

Technické spracovanie služby hodnotíme ako priemerné. Používateľské rozhranie sa od uvedenia služby na trh výraznejšie nemenilo, avšak svoj účel plní. Aplikácia je rozdelená do sekcií TV, Radio, Kamera a Movies. Okrem televízneho vysielania tak môžete počúvať rozhlasové stanice, pristupovať k živým kamerám napr. z Tatier a sledovať vybrané bezplatné filmy.

Aplikácia umožňuje meniť kvalitu streamu, a to v troch úrovniach, k dispozícii je aj HD kvalita. A rovnako si môžete meniť režim zobrazovania videa, čo oceníte najmä na smartfónoch s neštandardným pomerom strán. Režim zväčšený totiž umožňuje v niektorých prípadoch využiť plnú šírku displeja telefónu.

Antik TV odporúčame vyskúšať, a to najmä kvôli cenovo atraktívnemu predplatnému a bezplatnému balíku bez časového obmedzenia.

Antik TV v kocke:

  • Cenovo najatraktívnejšia služba, ak plánujete sledovať TV vysielanie iba na území Slovenska
  • Vstupný balík zadarmo s Jednotkou, Dvojkou, Trojkou a športovými Arena Sport 1 a 2
  • Slušná podpora inteligentných televízorov
Antik TV je služba, ktorá láka najmä cenou. Ak budete službu používať iba na Slovensku, za 3,90 € dostanete atraktívny pomer cena/obsah
Antik TV je služba, ktorá láka najmä cenou. Ak budete službu používať iba na Slovensku, za 3,90 € dostanete atraktívny pomer cena/obsah

DIGI GO

DIGI GO môžeme definovať ako mladého súrodenca služby Magio GO. Dôvod je ten, že Telekom je vlastníkom spoločnosti DIGI Slovakia a do služby DIGI GO s časovým odstupom integruje technológie, ktoré primárne vyvíja pre Magio GO.

Výsledkom je, že DIGI GO už funguje na vynovenej platforme pre Magio GO a láka najmä na športový obsah. V ponuke služby sa nachádza exkluzívny TV kanál Premier Sport, DIGI Sporty a najobľúbenejšie česko-slovenské TV kanály, ako sú Jednotka až Trojka, Markíza, JOJ a ďalšie.

DIGI GO na rozdiel od Magio GO zatiaľ neumožňuje sledovanie na televíznej obrazovke. Služba je k dispozícii iba pre mobilné zariadenia so systémom iOS a Android – s výnimkou Huawei zariadení bez Google služieb. Súčasťou služby je až 20 TV kanálov v HD kvalite, tie najdôležitejšie sme už spomenuli. Služba neponúka TV archív, práve sledovaný TV kanál si však môžete pretočiť až o 1,5 hodiny dozadu.

V závislosti od dĺžky predplatného sa mesačný poplatok pohybuje od 4 do 6 eur mesačne, pričom existujúci zákazníci DIGI si môžu službu objednať za zvýhodnenú cenu. DIGI GO je však ešte stále v stave, keď ide o službu, ktorá funguje ako doplnok k tradičnej TV službe a nejde o jej náhradu, resp. o riešenie na sledovanie TV vysielania na všetkých zariadeniach.

DIGI GO v kocke:

  • Láka najmä exkluzívnymi TV kanálmi Premier Sport a DIGI Sport
  • Je určená pre nenáročných používateľov, ktorí chcú sledovať iba na mobilných zariadeniach
  • Ponúka moderné používateľské rozhranie
DIGI GO môže svojím konceptom zaujať primárne športových fanúšikov
DIGI GO môže svojím konceptom zaujať primárne športových fanúšikov

Horizon TV

Horizon Go je názov služby, ktorú UPC ponúkalo ako doplnok ku káblovej televízii. Teraz ju však predáva aj samostatne, a to pod názvom Horizon TV. Potešiteľné je, že Horizon TV si môžete aktivovať aj v prípade, že od UPC nemáte vôbec žiadnu službu. A ak už od UPC máte digitálnu televíziu, Horizon Go získate ako bezplatný benefit.

Horizon TV je riešenie, ktoré dokáže plnohodnotne pokryť vaše potreby na sledovanie TV. K dispozícii je pre set-top boxy, resp. televízory s Apple TV, Android TV a nechýba podpora pre Google Chromecast a Apple AirPlay. Využiť môžete webové rozhranie pre počítače a mobilné aplikácie pre Android a iOS. Službu je možné používať na troch zariadeniach súbežne.

Horizon TV je k dispozícii v dvoch verziách s 51, resp. 112 TV kanálmi. Časť z nich je v HD kvalite, detaily nájdete na webe upc.sk. V prípade platby na rok vopred stojí služba 5,90, resp. 9,90 eura mesačne. Bez platby na rok vopred je mesačné predplatné drahšie o 2 eurá. Službu môžete vyskúšať na mesiac zadarmo. 7-dňový TV archív pre až 55 TV kanálov je súčasťou mesačného poplatku.

Službu Horizon Go, resp. Horizon TV sme v dobe jej testovania chválili za výborné a prehľadné používateľské rozhranie a takisto špičkové technické spracovanie. Služba v tomto smere stále patrí medzi lídrov na trhu.

Horizon TV v kocke:

  • Z hľadiska používateľského rozhrania a technického spracovania patrí k najlepším službám na trhu
  • Zadarmo k digitálnej UPC TV
  • Dá sa objednať aj samostatne a môžete ju využívať na Android TV či Apple TV
Horizon TV je kvalitná a moderná služba, ktorú si najnovšie môžete kúpiť aj samostatne
Horizon TV je kvalitná a moderná služba, ktorú si najnovšie môžete kúpiť aj samostatne

Článok je rozdelený do šiestich častí:

1. strana: Úvod a krátka charakteristika aplikácií na sledovanie TV vysielania
2. strana: Aplikácie Antik TV, DIGI GO, Horizon TV
3. strana: Aplikácie Kuki TV, Lepšia.TV, Magio GO
4. strana: Aplikácie O2 TV, Orange TV cez internet, Otta, Skylink Live TV
5. strana: Aplikácie SledovanieTV.sk, SWAN GO, touchTV
6. strana: Ktorú si vybrať, verdikt a tabuľky s parametrami služieb

1 2 3 4 5 6

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit