K tomuto kroku by mohla prispieť najmä nová daň pre právnické osoby v Spojených štátoch.

Analytici zo spoločnosti Citi Jim Suva a Asiya Merchant prišli so špekuláciou, že existuje šanca, že spoločnosť Apple sa rozhodne kúpiť známu spoločnosť produkujúcu filmy a seriály, Netflix. Prispieť by k tomu mala nová znížená daň pre právnické osoby, ktorá by mala prilákať americké firmy, aby preniesli svoju hotovosť späť do Spojených štátov z daňových rajov.

Apple sa dlhodobo vyhýbal takejto repatriácií, nakoľko by stratil značnú časť svojej hotovosti na daniach. Teraz však môže jednorazovo zaplatiť desať percent a má pokoj. Spoločnosť aktuálne disponuje hotovosťou vo výške približne 252 miliárd dolárov, pričom takmer 90 percent z nich sa nachádza mimo Spojených štátov. Po zaplatení dane by však Apple ostalo viac ako 220 miliárd a mohol by tak ľahko tieto peniaze využiť na financovanie akvizícií, prípadne na spätné odkúpenie akcií.

Netflix by tak mohol byť kúpený za sumu približne 75 miliárd dolárov v hotovosti. Zatiaľ sa na strane Apple a ani Netflixu neobjavili žiadne informácie o takomto obchode. Apple sa však v poslednom období veľmi zaujíma o tvorbu filmov a seriálov do ktorej investoval stovky miliónov dolárov.

Zdroj: Ubergizmo

Prečítajte si aj:

Seriál: Služby na prenájom (filmov a seriálov) 1. časť

Značky: