Apple iOS sa stal počas rokov synonymom spoľahlivosti a funkčnosti.

Používatelia ho považujú za stabilný, plynulý a bezpečný. Okrem toho medzi iPhonmi nie je takmer žiadna fragmentácia, pretože spoločnosť Apple dokáže poskytnúť najaktuálnejšiu verziu svojho softvéru pre niekoľko generácií.

Rovnako sa musíme zhodnúť v tom, že Apple má dokonalú súhru medzi softvérom a hardvérom. Podľa najnovšej správy však prichádza najväčšia reorganizácia operačného systému pre iPhone – zmena z iOS na iPhoneOS.

V minulom roku spoločnosť Apple predstavila iPadOS. Namiesto poskytovania novej verzie systému iOS pre iPady spoločnosť vytvorila samostatnú verziu softvéru zameraného na tablety – iPadOS. Hodinky Apple Watch už používajú svoj watchOS, Mac má macOS a teraz správa naznačuje, že Apple bude svoj mobilný operačný systém označovať ako iPhoneOS. Čo má celkom logický základ.

Správy o zmene sa začali šíriť od viacerých spoľahlivých zdrojov na Twitteri.

Napríklad Max Weinbach dostal e-mail, že spoločnosť Apple premenuje iOS na iPhoneOS. Člen XDA spomenul, že e-mail dokonca ďalej uviedol, že iPhone bude premenovaný na Apple Phone, čo je už poriadny úlet a táto zmena sa javí ako málo pravdepodobná, aj keď nie je úplne vylúčená. 

Všetky novinky týkajúce sa softvéru budú čoskoro zverejnené na konferencii Apple WWDC 2020, ktorá je naplánovaná na 22. júna. Očakávania sme zhrnuli aj v článku nižšie.

Zdroj: GizChina

Prečítajte si aj:

Apple WWDC 2020: Pozrite sa, čo všetko ponúkne nový iOS 14

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.