Konferencia WWDC24 štartuje 10. júna.

Apple oznámil, že výročná konferencia Worldwide Developers Conference sa tento rok uskutoční od 10. do 14. júna 2024. Pre fanúšikov Apple zariadení je dôležitý najmä termín 10. jún, pretože Apple odštartuje konferenciu WWDC24 tradičnou kľúčovou prezentáciou, na ktorej ukáže budúcnosť svojich zariadení – minimálne zo softvérového hľadiska.

Apple na WWDC24 predstaví novú generáciu operačných systémov iOS, iPadOS, macOS, watchOS, tvOS a visionOS. Najväčšiu pozornosť bude tradične pútať iOS, ktorý je nevyhnutnou súčasťou iPhonu. Nová verzia, iOS 18, by mala predstavovať jednu z najväčších aktualizácií v histórii iPhonu.

Očakáva sa, že iOS 18 prinesie úplne nové funkcie umelej inteligencie, o ktorých vraj Apple rokuje s Googlom aj s OpenAI. Súčasťou novej verzie iOS bude podpora pre RCS správy a veľkou novinkou má byť vysoká prispôsobiteľnosť domovskej obrazovky.

Mnohé z týchto noviniek sa objavia aj v systéme iPadOS pre tablety od Applu. Dá sa očakávať, že Apple plánuje veľké novinky aj pre watchOS, ktorý je základom smart hodiniek Apple Watch. A mnohé zlepšenia dostanú aj používatelia Macov a MacBookov, pre ktorých Apple pripravuje novú verziu systému macOS.

Všetky podstatné informácie spoznáme už v júni a sumár toho najdôležitejšieho si 10. a 11. júna 2024 prečítate aj na našom webe touchit.sk.

Zdroj: Apple

Prečítajte si aj:

Značky:

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit