Dlhoočakávaná originálna bezdrôtová nabíjačka od Apple sa pravdepodobne k svojim prvým majiteľom dostane v druhom kvartáli tohto roka.

Ešte v septembri uplynulého roka všetko nasvedčovalo tomu, že sa jedna z najhodnotnejších firiem na svete rozhodla definitívne ukončiť projekt vlastnej bezdrôtovej nabíjačky. Tá bola pôvodne predstavená verejnosti ešte v septembri 2017 pri príležitosti predstavenia desiatej generácie iPhonu. Boli to práve modely iPhone X a iPhone 8, ktoré ako prvé iPhony vôbec prišli s podporou bezdrôtového nabíjania vďaka technológii Qi a Apple sa vtedy dušoval, že AirPower sa do predaja dostane niekedy v roku 2018.

Nakoniec to vyzerá tak, že Apple predsa len svojim fanúšikom podložku AirPower ponúkne. Správu, podľa ktorej už Apple zahájil v Číne jej masovú produkciu, priniesol ako prvý technologický portál ChargerLAB prostredníctvom svojho oficiálneho účtu na Twitteri. ChargerLAB sa zaoberá práve recenziami, analýzami a testami rozličných napájacích zariadení a disponuje mnohými vierohodnými zdrojmi z dodávateľského reťazca Apple. Jeden zo zdrojov, spadajúcich pod firmu Luxshare Precision, prezradil redaktorom ChargerLABu skutočnosť zahájenia výroby. Pripomeňme, že Luxshare Precision stojí za produkciou slúchadiel AirPods a vyrába pre Apple tiež USB–C káble.

Po zverejnení tweetu sa ozvali aj zdroje blízke firme Pegatron s tvrdením, že Pegatron sa chystá tiež, už o pár dní, spustiť výrobu AirPower, ako druhý dodávateľ Apple. Aj keď Apple do tejto chvíle oficiálne tieto informácie nepotvrdil ani nevyvrátil, vzhľadom na hodnovernosť portálu ChargerLAB a tiež fakt, že správu prevzala väčšina renomovaných zahraničných médií, ich môžeme považovať za viac ako pravdepodobné. Otáznou aktuálne zostáva cena a tiež dátum spustenia predaja AirPower. Podľa názoru odborníkov by sa cena mala pohybovať tesne nad hranicou 100 eur, pričom dátum uvedenia na trh sa očakáva v druhom kvartáli tohto roka.

Zdroje: The Verge, MacRumors

Mohlo by vás zaujímať:

Apple chce umožniť bezdrôtové nabíjanie medzi svojimi zariadeniami

 

 

 

 

 

 

Značky: