Keďže Ryzen procesory prídu na trh už budúci týždeň, Asus predstavil štvoricu základných dosiek podporujúcich nové čipy od AMD.

ROG Crosshair VI Hero je vlajkovou loďou so socketom AM4. Je určená na pretaktovanie a má kvalitné audio s technológiou SupremeFX. Na tejto doske nenájdete žiadne video výstupy, keďže je určená pre hráčov a počíta sa s tým, že každý jej majiteľ bude používať výkonnú grafickú kartu.

Prime X370 Pro je tiež určená entuziastom, ale už nemá tak kvalitné audio. Narozdiel od modelu Crosshair VI Hero však má HDMI aj DisplayPort, takže táto doska je vhodná aj pre tých, čo zvažujú kúpu niektorého z APU procesorov. Tie majú prísť na trh niekedy v druhej polovici 2017 a už tradične budú mať relatívne výkonné integrované GPU jadrá.

Treťou predstavenou doskou je model Prime B350M-Plus, ktorá používa mierne slabšiu čipovú sadu B350. Oproti dvom predošlým doskám s čipovou sadou X370 ponúkne menej funkcií (napríklad nemá podporu pre SLI, ale stále podporuje CrossFireX) a slabšie možnosti pretaktovania, a určená je tak menej náročným používateľom.

Poslednou doskou, a zároveň jedinou vo formáte Micro-ATX je model Prime B350M-A. Ten je kvôli cene a rozmerom ešte viac okresaný o funkcie. Bližšie technické detaily nájdete v tabuľke.

Zdroj: Tom’s Hardware

Prečítajte si aj:

Procesory AMD Ryzen budú na trhu budúci týždeň