Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Bežný účet, najčastejšie v kombinácií s balíkom služieb, je už samozrejmosťou.

Podľa štúdie spoločnosti Kantar Slovakia (na vzorke 2094 respondentov vo veku 16-65 rokov) ho využíva 79% Slovákov. Jeho využívanie stúpa priamo úmerne s vekom. Zatiaľ čo medzi mladými do 24 rokov ho má 68% opýtaných, v prípade ľudí od 50 do 65 rokov je to až 84 %. Z údajov ČSOB tiež vyplýva, že viac ako 98% klientov má k bežnému účtu zriadený aj balík služieb. Dokonca už polovica z nich aktívne využíva aj mobilné bankovníctvo ČSOB SmartBanking. Noví klienti si môžu teraz vyskúšať mobilnú aplikáciu spolu s balíkom služieb na rok úplne bez poplatku.

K väčšine poplatkov spojených so správou osobných financií dnes existuje lacnejšia alebo úplne bezplatná alternatíva v elektronickom bankovníctve. Realizácia úkonov v pobočkách je totiž nákladnejšia a náročnejšia časovo, technicky a aj z pohľadu nevyhnutnej bezpečnosti. Vďaka mobilnej aplikácii tak klienti nešetria len svoj čas.

Typickým príkladom sú prevodné príkazy v EUR, ktoré môžu klienti realizovať cez aplikáciu z pohodlia domova, bez poplatku a v neobmedzenom počte. Alebo klientmi veľmi využívaná možnosť zmeniť alebo úplne zrušiť trvalý príkaz alebo SEPA inkaso v aplikácii bez poplatku.
Aj toto si klienti vybavia cez najlepšie hodnotenú* mobilnú aplikáciu:

SEPA platby (vrátane duplikovania platby, spätnej platby) ● manažment trvalých príkazov ● manažment platobných šablón ● manažment platobných kariet (vrátane splátky kreditnej karty, prevodu financií z kreditnej karty aj v nebankový deň, zmeny limitov na platobnej karte) ● dočasná blokácia platobnej karty ● prevod zo sporiaceho účtu na bežný účet ● prehľad fondov ● manažment inkás ● vytvorenie QR kódu pre platbu a platba prostredníctvom skenu QR kódu ● skener faktúr ● skener čísla účtu a šeku ●dobitie kreditu na mobil ● online žiadosť o spotrebný úver alebo kreditnú kartu ● mimoriadna splátka hypotéky ● zvýšenie povoleného prečerpania na účte ● prehľad plánovaných platieb  a predikcia disponibilného zostatku ● multibanking ● jednoduchá zmena osobných údajov ● uzatvorenie cestovného poistenia ● odhlásenie zatrasením

Značky: