Moderná digitálna platforma George prináša viacero noviniek a my sme ich zhrnuli do nášho redakčného videa.

Tou prvou je možnosť prihlásiť sa do mobilnej aplikácie prostredníctvom biometrie. Pre iOS zariadenia je k dispozícii Touch ID a Face ID, pre Androidy prihlasovanie pomocou odtlačku prsta. Slovenská sporiteľňa tiež vylepšila aj desktopovú verziu Georgea, v ktorej môžu používatelia sledovať svoje príjmy a výdavky vďaka užitočnému a modernému finančnému manažérovi. Aktuálne Georgea využíva viac ako 720 000 ľudí, mobilnú aplikáciu vyše 270 000.

Ako funguje finančný manažér

S Finančným manažérom môžu mať používatelia všetky svoje príjmy a výdavky pod kontrolou, na ich zobrazenie môžu využiť stĺpcový aj koláčový graf. Vďaka tomu, že príjmy a výdavky sa zobrazia prehľadne usporiadané, je ľahké odhaliť, kde človek najviac míňa. Jednotlivé platby je možné roztriediť pomocou kategórií, podkategórií a vlastných hashtagov. Základné pravidlá sú samozrejme prednastavené tak, aby mal používateľ väčšinu nákupov už zatriedenú. Môže si však nastaviť aj svoje vlastné pravidlá a rozdeliť si transakcie po svojom. Jednoducho si vyberie aj to, ktoré účty a karty budú v prehľade zahrnuté.

Kategórie, do ktorých si môže klient zatriediť výdavky, sú: stravovanie, zábava a oddych, zdravie a osobná starostlivosť, oblečenie a obuv,  elektronika, komunikácia a médiá, cestovanie, auto-moto, doprava, sporenie a investovanie, dane či vzdelanie.

Biometria pre pohodlnejšie prihlasovanie

Posledná aktualizácia priniesla aj nové moderné spôsoby prihlasovania. Majitelia telefónov a tabletov s operačným systémom Android sa môžu tešiť na prihlasovanie odtlačkom prsta. Pre klientov s iOS je k dispozícií prihlasovanie prostredníctvom Face ID alebo Touch ID. Keďže ide o veľkú technologickú zmenu, táto aktualizácia používateľov jednorazovo vyzve, aby sa do nej nanovo prihlásili.

Čo je George?

George umožňuje jednoducho manažovať rodinné financie v online prostredí. Užitočný internetbanking je oproti svojmu  predchodcovi modernejší, jednoduchší na vyhľadávanie či správu financií a používateľsky prijateľný pre všetky generácie. George je zároveň digitálna platforma, ktorá neustále prináša nové služby a vylepšenia. Slovenská sporiteľňa súčasne priniesla aj novú mobilnú aplikáciu George. Tá nahradila doterajšie aplikácie Účty a Platby. S novou digitálnou platformou George budú môcť v budúcnosti bankovať všetci klienti skupiny Erste, ktorej súčasťou je aj Slovenská sporiteľňa, teda takmer 16 miliónov klientov v 7 krajinách strednej a východnej Európy.

Aké sú výhody Georgea?

  • George je prehľadný – prináša dokonalý prehľad o vašom finančnom živote. Po prihlásení vidíte svoje karty, úvery či sporenia prehľadne usporiadané a vizuálne rozlíšené. George je responzívny a preto sa ľahko používa v počítači alebo na tablete.
  • George je jednoduchý – pomáha vytvárať adresár z vašich platieb. Vďaka tomu sa v nich jednoducho zorientujete. Namiesto množstva čísel vidíte mená a zadávanie platieb je oveľa jednoduchšie a prehľadnejšie.
  • George vyhľadáva – vo svojich účtoch teraz môžete jednoducho vyhľadávať. Do vyhľadávacieho políčka stačí napísať napr. sumu, príjemcu platby alebo slovo, ktoré ste si uviedli do poznámky.
  • George je osobný – bankovanie je veselšie a pestrejšie. George vám pomôže bankovanie personalizovať, pridať si fotky k menám účtov, zmeniť farby či pozadie, popremiestňovať jednotlivé položky. Každý z vás je unikátny a taký je aj váš George.
  • George pomáha – ponúka interaktívne návody, ktoré môžete kedykoľvek spustiť. Je vaším sprievodcom, rád vám všetko vysvetlí a názorne ukáže. Stačí len kliknúť na otáznik v pravej spodnej časti obrazovky a návod sa vám jednoducho zobrazí.

Táto prezentácia vyžaduje JavaScript.

Prečo sa toto bankovanie volá George?

Slovenskú sporiteľňu inšpiroval silný príbeh letca Lawrencea Sperryho, ktorý pred 100 rokmi vynašiel prvého autopilota a pomenoval ho George. Veta „Nechaj to na Georgea“ v letectve zľudovela. George je teda niečo ako autopilot, ktorý vás bezpečne prevedie elektronickým bankovaním.