Hub+ od BlackBerry je nadmieru užitočná aplikácia, na ktorú si veľmi rýchlo zvyknete.

Kedysi bola dostupná len pre BB OS10, no teraz je aj pre iné telefóny s Androidom. Rozdiel je hlavne v tom, že majitelia telefónov BlackBerry s Androidom ju majú zadarmo aj so všetkými aplikáciami tejto firmy. Ostatní androidoví používatelia ju majú na 30 dní zadarmo, potom za poplatok alebo zadarmo s reklamami.

Všetko v jednom

Hub+ na správu účtov z ostatných aplikácií

Hub+ je aplikácia, ktorá integruje viaceré účty aplikácií do svojho rozhrania. To znamená, že firemné emaily, ako aj emaily z Gmailu, Outlook.com a ďalších dostanete do jednej aplikácie. K tomu aj Messenger, správy z aplikácií WhatsApp, Instagram, LinkedIn, Skype, Pinterest atď. Skrátka, nepotrebujete používať natívne aplikácie na všetko, čo sa cez deň vyskytne, ale Hub+ si ich prevezme pod svoju správu. Tu uvidíte aj SMS a svoje telefonáty. Vďaka tomu napríklad uvidíte, že by ste mali niekomu zavolať, pretože zmeškaný hovor sa ukáže v zozname správ ako samostatná položka. Pekne chronologicky, presne tak, ako sa hovor udial v čase medzi ostatnými správami.

Na to, aby ste niečo publikovali na Instagrame alebo si prečítali SMS, ktorá sa v Hube zobrazí, je potrebná natívna aplikácia. Čiže po ťuknutí na riadok so správou na Messengeri sa zapne Messenger. Na to, aby ste správy vymazali alebo odložili, ale nepotrebujete zapínať vždy ich pôvodnú aplikáciu.

Možno poznáte aplikáciu Inbox By Google, ktorá podporuje odkladanie správ na neskôr. Teda príde nejaká pošta a nechcete sa jej venovať, tak si naplánujete jej nové zobrazenie na presný čas alebo miesto. No Hub toto dokáže so všetkými správami. Teda aj s firemnými emailami alebo napríklad udalosťou zmeškaného hovoru. Nateraz vám v zozname nebude zavadzať a odložíte túto udalosť o 30 minút. Vtedy sa v Hube zobrazí znova, ideálne ak máte vtedy čas hovor vybaviť.

Odloženie vybranej udalosti na neskôr

Ako to funguje?

Po nainštalovaní a prvom spustení Hub sám zistí, aké aplikácie a ich účty máte v telefóne. Stačí potvrdiť ich pridanie do Hubu a ten začne zobrazovať notifikácie priamo z aplikácií. Teda napríklad aj udalostí z Facebooku. Priamo z Hubu môžete odosielať na vašu nástenku nejaký príspevok.

Postupne ale môžete pridávať aj vlastné účty, ak ide o emailové konto. V prípade emailov nepotrebujete mať ani natívne aplikácie, cez ktoré ste pôvodne prijímali poštu. Správy sa dajú tlačiť, označovať príznakom, odpovedať na ne tak, ako v bežnej poštovej aplikácii. Dokonca tu nechýba špeciálna vec, akou je vytváranie pozvánok na schôdzku.

Aktuálne pridané účty, ktoré Hub+ rozpoznal automaticky v telefóne

Správy sa dajú filtrovať, a teda zobrazovať len udalosti pre vybraný účet z konkrétnych aplikácií (ich účtov). Na správu notifikácií tu sú pravidlá. Tie fungujú v rámci poštových účtov. Môžete si vypnúť notifikácie globálne, no pre istých odosielateľov si zvolíte zobrazenie systémovej notifikácie. Je to riešenie, ktoré vás nezahltí neustále pípajúcim mobilom, zároveň ale neprehliadnete email od dôležitej osoby.

Páčilo sa nám aj to, že si každý môže nastaviť vlastné zobrazenie. Teda ak chce vidieť len súkromné emaily, Facebook a WhatsApp, stačí si takto definovať zobrazenie a potom sa budú zobrazovať len tieto položky. Kedykoľvek sa prepnutím na preddefinovanú položku Hub vrátite k pôvodnému zobrazeniu. Prípadne budete chcieť vidieť iba odložené správy alebo napríklad správy s príznakom. Môžete si ale zobraziť napríklad len prílohy zo všetkých účtov aplikácií. A každý z účtov môže mať vlastnú farbu. Farebné zvýraznenie sa bude zobrazovať na riadku správy, takže bude hneď jasné, či je to SMS, správa z Messengera alebo pracovného emailu.

Hlavné nastavenia aplikácie Hub+

Aj pre váš Android

Aplikácia je dostupná v obchode Google Play a nainštalovať si ju môžete aj na váš telefón s Androidom. Nepotrebujete nutne BlackBerry. Rozdiel bude hlavne v tom, že majitelia BB ju majú na svojom telefóne doživotne zadarmo a bude sa im zobrazovať červená hviezdička na ikone Hubu. Výrobca si totiž svoju nadstavbu Androidu upravil tak, aby podporovala aj prekresľovanie svojich ikon na základe nových udalostí.

Verdikt

BlackBerry Hub+ je aplikácia, ktorá prešla vývojom a funguje spoľahlivo. Nám sa páčilo to, že sme sa nemuseli neustále prepínať medzi aplikáciami, ktorých obsah notifikácií sme chceli kontrolovať. Vždy budete potrebovať aj pôvodné aplikácie, no Hub sa stala našou primárnou. Hlavne pracovne vyťažení používatelia ju využijú naplno. Nehovoriac o potenciáli ďalších aplikácií od BlackBerry, ktoré navzájom spolupracujú. Túto aplikáciu vám vrelo odporúčame. Máte ju na 30 dní zadarmo bez reklám, za vyskúšanie teda naozaj nič nedáte.

Aplikácie platformy Hub+

  • BlackBerry Hub – Centrála na správu všetkých udalostí z vašich aplikácií
  • BlackBerry Calendar – Kalendár na organizovanie schôdzok s podporou firemných účtov
  • BlackBerry Password Keeper – ukladanie a synchronizácia hesiel a vašich osobných dát
  • Contacts by BlackBerry – aplikácia na správu kontaktov
  • BlackBerry Device Search – Univerzálny vyhľadávač vo všetkých aplikáciách združených Hubom a BlackBerry
  • Notes by BlackBerry – Alternatíva k aplikácii Keep od Googlu
  • Tasks by BlackBerry – Správa úloh
  • BlackBerry Launcher – Nadstavba Androidu od BlackBerry

Hodnotenie:

+ podpora všetkých dôležitých účtov, odkladanie správ na neskôr, organizovanie SMS a telefonátov, pokročilá podpora emailov,
– žiadne podstatné

Viac info: www.blackberry.com

Cena: 1,09 € mesačne / zadarmo s reklamami, pre majiteľov BlackBerry zadarmo

Tento článok vyšiel aj v tlačenom aprílovom vydaní TOUCHIT č. 4/2017, preto sa niektoré skutočnosti uvedené v článku, môžu odlišovať oproti aktuálnemu dátumu publikovania.

Značky: