Koncom septembra kanadský výrobca oznámil, že sa v budúcnosti zameria na softvérové riešenia a výroba hardvéru bude plne v réžii jeho partnerov. Z ich dielne je už napríklad aj model DTEK60, ktorý práve testujeme. Mnohí verní priaznivci BlackBerry sa obávali, že posledným mohykánom s fyzickou klávesnicou bude model Priv. Najnovšie uniknuté fotky z portálu Weibo však dokazujú, že tomu tak nie je. BlackBerry Mercury sa rozhodol pokračovať v tejto tradícii. 

bb-1_nowat

Mercury by mal byť vybavený okrem fyzickej klávesnice aj dotykovým HD displejom o veľkosti 4.5″ s pomerom strán 3:2. Poháňaný bude, údajne, procesorom Snapdragom 821 s 3 GB operačnej pamäte RAM. Potešiť by sa mali aj fanúšikovia selfie fotiek, keďže okrem hlavného 18 Mpix fotoaparátu bude Mercury vybavený 8 Mpix predným fotoaparátom. Nebude chýbať ani senzor na odtlačok prstov, ktorý by mal byť umiestnený priamo na medzerníku hardvérovej klávesnice. Smartfón bude pravdepodobne bežať na Androide 7.0 Nougat.

bb-2_nowat

Keďže sa jedná o uniknuté fotografie a BlackBerry zatiaľ model Mercury oficiálne nepotvrdilo, nie je známy ani orientačný dátum spustenia predaja. Každopádne bude zaujímavé sledovať, či bude mať chystaný smartfón u používateľov úspech. Pokiaľ by ho nemal, môže sa stať, že bude skutočne posledným telefónom s hardvérovou klávesnicou od firmy, ktorá kedysi kraľovala biznis segmentu.

Zdroj: Slash Gear

 

 

Značky: