Včera BlackBerry hovorilo vo svojej štvrťročnej finančnej správe o tom, ako sa ich podnikanie uberá správnym smerom, vďaka novej stratégii. Aj keď sú stále v strate, šípka stúpa nahor. Hlavným rozhodnutím bolo zamerať sa viac na softvér ako na zariadenia.

Čo to pre nás znamená? Že sa už nedočkáme tých naozajstných, kvalitných BlackBerry ako sme ich poznali už doteraz. Už BlackBerry DTEK 50 (video k nemu nájdete nižšie ) a najčerstvejšia novinka DTEK60, o ktorom sme už písali,  už nie sú priamo z dielne BlackBerry, ale ho pre nich vyrobila čínska firma TCL, ktorá teda už má zopár mobilov za sebou a pomerne kvalitných, aby sme zase nekrivdili.

Ako ste si mohli všimnúť, telefón nebude mať už ani hardvérovú klávesnicu, vraj to už nie je „trendy“ a používatelia až tak po tých hardvérových klávesniciach nebažia. Pravdou je, že dlho som nedržal žiadne BB v ruke, ale vyskúšal by som si rád kombináciu Androidu a hardvérovej klávesnice, no vyzerá to tak, že budem musieť siahnuť len po starších zariadeniach (posledným skutočným BlackBerry je PRIV, ale v kútiku duše dúfam, že nejaké to zariadenie opäť  bude podobné tým predošlým.

Už nám ostáva teda len dúfať, že softvérové vylepšenia, ktoré sa týkajú hlavne bezpečnosti a špecifických BlackBerry aplikácií udržia túto firmu pri živote.

Zdroj: Phandroid.com,
Obrázok: Thetechbulletin.com

Značky: