Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Súbežne s uvedením nových modelov BMW radu 1, BMW X3 a BMW M5 na trh predstavuje spoločnosť BMW Group na autosalóne Mondial de l’Automobile Paris 2024 ďalšie kroky svojej nezmenenej produktovej stratégie. V centre pozornosti žiaria svetové premiéry prvých plne elektrických modelov MINI John Cooper Works a prvý raz sa spoločne predstavia najnovšie štúdie vozidiel BMW Neue Klasse, ktoré sa začnú sériovo vyrábať v roku 2025.

„BMW Group na autosalóne Mondial de l´Auto Paris demonštruje svoju priekopnícku úlohu v oblasti elektromobility vystavením svojho portfólia elektrifikovaných vozidiel rôznych segmentov. Vďaka nášmu atraktívnemu produktovému portfóliu čisto elektrických modelov sa nám darí zvyšovať predaj vozidiel s týmto druhom pohonu aj v náročnom trhovom prostredí. Na európskom trhu sa nám v tomto segmente dokonca podarilo zvýšiť náš trhový podiel,“ hovorí Jochen Goller, člen predstavenstva BMW AG zodpovedný za zákazníkov, značky a predaj.

Čím je BMW M pre BMW, tým je JCW pre MINI

Nové plne elektrické modely MINI John Cooper Works

Svetovou premiérou čisto elektricky poháňaných modelov MINI John Cooper Works Electric a MINI John Cooper Works Aceman sa dlhá pretekárska história značky prenáša s inovatívnou silou do prítomnosti. Tieto dva modely poľahky prinášajú know-how z motoristického športu a z pretekárskej dráhy na cesty. Okrem exkluzívneho športového dizajnu a optimalizovaných aerodynamických jazdných vlastností sa fanúšikovia značky MINI môžu tešiť na typické agilné ovládanie.

Zavedenie elektrifikácie do modelov John Cooper Works v rámci značky MINI ukazuje, ako vážne presadzuje spoločnosť BMW Group elektrický pohon v rámci svojho strategického smerovania.

Autosalón Mondial de l’Automobile Paris 2024 zároveň predstavuje ideálny východiskový bod pre ešte intenzívnejšiu komunikáciu. Zvlášť v momente, keď prichádzajú modely BMW Neue Klasse, pričom ich sériová výroba sa začne v roku 2025.

Prvé spoločné predstavenie BMW Vision Neue Klasse a BMW Vision Neue Klasse X

Automobilka BMW predstavuje v Paríži dve vozidlá Neue Klasse, ktoré poskytujú pohľad na široké spektrum budúceho modelového portfólia značky BMW.

BMW Vision Neue Klasse predstavuje športový elektrický sedan pre prémiovú strednú triedu. BMW Vision Neue Klasse X prenáša filozofiu a technológiu budúcej generácie vozidiel do segmentu Sports Activity Vehicles.

„Dvoma štúdiami vozidiel nového segmentu Neue Klasse ukazujeme, ako zmeníme vzhľad a pôsobenie značky BMW. Mnoho prvkov našich automobilov bude úplne nových a napriek tomu veríme, že Neue Klasse bude odrážať samotnú podstatu značky BMW,“ povedal Adrian van Hooydonk, senior viceprezident BMW Group Design.

Obe vozidlá sa vyznačujú čistým, redukovaným dizajnovým jazykom. Nová generácia BMW iDrive prináša do interiéru intuitívnu interakciu medzi vodičom a vozidlom. Kombinácia BMW Panoramic Vision, 3D Head-Up displeja, stredového displeja a nového multifunkčného volantu nanovo definuje, ako si značka BMW predstavuje orientáciu na vodiča.

Nový model BMW X2 prináša pohľad na vrcholy zábavy vo vozidle ako napríklad UNO® Car Party! a Paramount+

S UNO® Car Party! spoločnosť BMW Group v novom modeli BMW X2 ukazuje ďalší vrchol v oblasti hier dostupných v automobiloch. Od konca augusta 2024 je hra prostredníctvom platformy AirConsole dostupná vo viac ako 500 000 vozidlách značiek BMW a MINI. Okrem toho spoločnosť BMW Group len začiatkom októbra priniesla do vozidiel obľúbenú predplatiteľskú streamovaciu službu Paramount+, ktorá užívateľom ponúka prístup k širokej škále trhákov, nových originálov a úspešných seriálov ako napríklad Star Trek Discovery. Zákazníci získajú prístup k najzaujímavejším prvkom automobilovej zábavy vo svojich vozidlách s operačnými systémami BMW a MINI Operating System 9 v spojení s BMW Digital Premium, alebo s balíkom MINI Connected*.

*Predplatné Paramount+ nie je súčasťou balíka BMW Digital Premium/MINI Connected.

Okrem odhalenia BMW modelov Neue Klasse predstavuje ďalší tematický pilier prezentácie na autosalóne Mondial de l’Automobile Paris 2024 aj vodíková technológia. Ide o ďalší prejav technologicky otvorenej stratégie pohonov spoločnosti BMW Group.

Automobilka BMW uvedie v roku 2028 na trh svoj prvý sériový model s vodíkovým pohonom

Po úspešnom globálnom testovaní pilotnej flotily modelov BMW iX5 Hydrogen sa teraz spoločnosť BMW Group pripravuje na sériovú výrobu vozidiel na vodíkový pohon. Tá sa odštartuje v roku 2028. Sériový model bezproblémovo zapadne do existujúceho portfólia vozidiel BMW. Vodík sa považuje za perspektívny zdroj energie budúcnosti, ktorý pomáha vyrovnávať ponuku a dopyt ako efektívne médium na ukladanie obnoviteľných zdrojov energie, čo umožňuje stabilnejšiu a spoľahlivejšiu integráciu obnoviteľnej energie do energetickej siete.

Na autosalóne Mondial de l’Automobile Paris 2024 sa predstaví aj kompletné portfólio produktov značiek BMW a MINI s čisto elektrickým pohonom. Teraz pozostáva z viac ako 15 modelov, ktoré pokrývajú všetky hlavné segmenty trhu.

Expozíciu spoločnosti uzatvárajú elektrické dvojkolesové vozidlá značky BMW Motorrad určené pre mestské oblasti.

Výstavný stánok spoločnosti BMW Group na Mondial de l’Automobile Paris 2024 sa rozprestiera na rozlohe 1 300 štvorcových metrov.

Autosalón je otvorený pre odborných návštevníkov 14. októbra a pre širokú verejnosť od 15. októbra do 20. októbra 2024.

Značky: