Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Bolt  predstavuje vo svojej aplikácii nový nástroj, ktorý bude napomáhať k ešte bezpečnejšiemu používaniu zdieľaných kolobežiek. Bolt je zároveň prvou spoločnosťou, ktorá do svojej aplikácie pridala sadu bezpečnostných nástrojov pre mikromobilitu.

Roman Sysel, regionální manažer Boltu pre strednú a východnú Európu hovorí: „V spoločnosti Bolt máme za cieľ, aby sa mestská doprava stala dostupnejšou a bezpečnejšou. Na jednej strane sme prevzali zodpovednosť za vplyv dopravného odvetvia na životné prostredie a zaviazali sme sa s platformou Bolt pridať viac zdieľaných a elektrických vozidiel. Zároveň pomáhame našim zákazníkom, aby boli zodpovední, pokiaľ ide o ich vlastnú bezpečnosť, a bezpečnosť ostatných pri jazde na elektrickom bicykli alebo kolobežke “.

Ak chce užívateľ získať prístup k bezpečnostným tipom, musí prepnúť aplikáciu Bolt do rozhrania kolobežiek a kliknúť na ikonu štítu v pravej dolnej časti obrazovky. Sada bezpečnostných nástrojov obsahuje nasledujúce časti:

  • Ako na bezpečnú jazdu – rady a tipy pre začiatočníkov
  • Začiatočnícky mód – umožňuje začiatočníkom obmedziť maximálnu rýchlosť kolobežky na 15 km/h. Vďaka tomu sa môžu lepšie naučit behom prvých jázd ovládať kolobežku.
  • Bezpečnostné tipy – táto časť obsahuje pripomenutie toho, ako na bezpečnú a ohľaduplnú jazdu
  • Miestne pravidlá – užívatelia sa tu dozvedia viac o miestnych pravidlách, ktoré v danom meste platia, napr. tie, týkajúce sa parkovania kolobežiek

Zdieľané elektrické kolobežky prispievajú k napĺňaniu environmentálneho programu spoločnosti Bolt, nazývaného Green Plan. Firma sa v rámci Green Plan zaviazala k dlhodobému obmedzeniu dopadu podnikania firmy na životné prostredie.

Začiatkom leta spustil Bolt aj službu zdieľaných elektrických bicyklov a stal sa prvou prepravnou platformou v Európe, ktorá ponúka v rámci jednej aplikácie elektrické bicykle, kolobežky a prepravu autom pod jednou značkou.

Kolobežky Bolt sú v súčasnosti k dispozícii zákazníkom na Slovensku, ale aj v Portugalsku, Španielsku, Švédsku, Nórsku, Rumunsku, Poľsku, , v Českej republike, Estónsku, Lotyšsku a Litve. V Paríži je k dispozícii aj služba zdieľaných elektrických bicyklov.

Značky: