Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Bolt, popredná európska platforma, predstavila svoje plány o tom, že chce budúci rok priniesť svoje služby mikromobility do 100 miest. Spoločnosť bude v roku 2021 prevádzkovať 130 000 elektrokolobežiek s cieľom stať sa najväčším poskytovateľom mikromobility v Európe. Bolt do rozvoja podnikania v oblasti mikromobility a do produkcie vlastných strojov investuje viac než 100 miliónov € ročne.

V posledných mesiacoch spoločnosť Bolt urýchlila rozširovanie svojich služieb mikromobility do 45 miest v 15 krajinách. Na Slovensku je služba elektrických zdieľaných kolobežiek dostupná už v piatich mestách. Spoločnosť spustila aj službu zdieľania elektrických bicyklov a stala sa prvou prepravnou platformou v Európe, ktorá má v jednej aplikácii elektrické bicykle, kolobežky a jazdu autami pod jednou značkou.

Markus Villig, CEO a spoluzakladateľ spoločnosti Bolt hovorí: “Naše mestá trpia vypúšťaním emisií či nedostatkom verejného priestoru, ktorý je spôsobený parkovaním. Preto veríme, že služby Bolt ako preprava autami, elektrokolobežky, či iné ľahké elektrické vozidlá sú budúcnosťou našich preťažených miest. Časy, kedy každý chcel vlastniť auto sa skončili.”

“Najväčšou prekážkou prechodu k zdieľanej  mobilite je cena. Preto sme nadšení, že v priebehu budúceho roku budeme môcť dostupné elektrokolobežky a elektrobicykle predstaviť aj v ďalších krajinách Európy, vrátane Veľkej Británie a Nemecka. Bolt je najväčšia európska prepravná platforma, ktorá je vďaka zdieľaniu nákladov medzi jednotlivými cieľmi podnikania schopná ponúknuť zákazníkom tie najlepšie ceny,“ dodáva Villig.

Začiatkom tohto roka spoločnosť Bolt predstavila svoj vlastný model elektrickej kolobežky, ktorý je plne navrhnutý a vyrobený pod záštitou interného tímu. Kolobežky Bolt sú vysoko opraviteľné, s odhadovanou životnosťou až päť rokov a sú plne recyklovateľné. Na Slovensku je tento model k dispozícii v Bratislave a Košiciach.

V septembri sa spoločnosť Bolt zaviazala vo svojej prevádzke elektrokolobežiek k dosiahnutiu klimatickej pozitivity do konca roku 2020. To znamená, že Bolt odstráni z atmosféry viac uhlíka, ako produkuje pri prevádzkovaní elektrických skútrov.

Značky: