Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Pôvodom estónskej prepravnej platforme Bolt sa vo dvoch najväčších slovenských mestách podarilo znížiť dojazdové časy. V Bratislave a Košiciach je zákazník v priemere vyzdvihnutý za  4 minúty od objednania odvozu.

“Sme radi, že sa dojazdové časy v mestách, kde Bolt ponúka svoje služby po zavedení novej legislatívy, opäť znižujú. V súčasnej dobe sú na úrovni, na ktorej boli začiatkom roku. Aj naďalej budeme vo všetkých mestách, v ktorých pôsobíme, pracovať na ďalšom skracovaní dojazdových časov. Spokojnosť našich užívateľov je pre nás kľúčová,” hovorí Roman Sysel, regionálny manager spoločnosti Bolt pre strednú Európu.

Po tom, ako na začiatku apríla tohto roku nadobudla platnosť novela zákona o cestnej doprave, došlo k poklesu počtu partnerských vodičov, ktorí aplikáciu Bolt využívali. V dôsledku toho sa  dojazdové časy predlžovali.

Novela zákona o cestnej doprave pre šoférov využívajúcich aplikáciu Bolt zaviedla nové povinnosti. Všetci šoféri musia disponovať preukazom šoféra taxislužby, koncesiou alebo prípadne musia byť v pracovnoprávnom vzťahu s niekým, kto je majiteľom koncesie. Autá šoférov musia byť označené strešným svietidlom s nápisom “Bolt”. Predné dvere auta musia byť označené nálepkou alebo odnímateľným magnetom s nápisom Bolt a obchodným menom prevádzkovateľa vozidla.

 

Značky: