Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Bolt, prvá európska superaplikácia, uzavrela kolo financovania vo výške 600 miliónov EUR, čím sa hodnota spoločnosti zvýšila na viac ako 4 miliardy EUR. Spoločnosť Bolt použije tieto financie na podporu svojej novej 15-minútovej služby rozvozu potravín Bolt Market a na urýchlenie expanzie svojich existujúcich služieb pre mobilitu a doručovanie.

Prostriedky boli získané od nových investorov vrátane spoločnosti Sequoia, Tekne a Ghisallo, ako aj od existujúcich investorov Boltu – G Squared, D1 Capital a Naya.

 Markus Villig, generálny riaditeľ Bolt: „Poslaním spoločnosti Bolt je urobiť mestské cestovanie dostupným a udržateľným. Budujeme budúcnosť, v ktorej ľudia nie sú nútení kupovať autá, ktoré zahlcujú dopravu a spôsobujú znečistenie, ale budú využívať dopravu na požiadanie, keď to budú skutočne potrebovať. Po siedmich rokoch neúnavného napredovania ponúkajú produkty Bolt lepšie riešenie pre mobilitu a doručovanie takmer v každom prípade v porovnaní s bežným používaním auta. Som nadšený, že môžem priniesť tieto produkty miliónom zákazníkov v celej Európe a Afrike, pričom vraciame mestá späť ľuďom a znižujeme dôraz na autá.“

Andrew Reed, partner spoločnosti Sequoia: „Bolt redefinuje mestskú dopravu vo veľkej časti sveta. Markus je nadšený zakladateľ, ktorý vybudoval z pohľadu nastavenia procesov vynikajúce podnikanie pokrývajúce Európu a Afriku, a kultúru riadenú misiou, ktorá tvorí základ trvalej spoločnosti. Bolt pomáha zákazníkom, mestám a životnému prostrediu. Sme radi, že s nimi môžeme spolupracovať.“

Bolt zaznamenal v minulom roku masívny rast – spoločnosť sa celosvetovo rozrástla na 75 miliónov zákazníkov. Okrem základnej služby v podobe taxi služby ponúka Bolt službu zdieľania automobilov Bolt Drive a zdieľanie elektrických kolobežiek a bicyklov. Medzi doručovacie služby spoločnosti patrí Bolt Food, ktorá umožňuje zákazníkom objednávať si jedlo v reštauráciách, a najnovší prírastok do ekosystému Bolt – 15-minútová donášková služba pre potraviny Bolt Market.

Spoločnosť spustí v najbližších mesiacoch Bolt Market v 10 európskych krajinách. Medzi nadchádzajúce trhy patrí Pobaltie a stredná Európa, Švédsko, Portugalsko, Chorvátsko a Rumunsko. Na spustenie novej služby využije Bolt svoju terajšiu technológiu a kuriérsku sieť Bolt Food, ako aj svoje skúsenosti s dodávkami potravín.

Značky: