Reproduktor sme netestovali len tak náhodou.

Už samotná značka Bose signalizovala, že od neho môžeme očakávať viac a preto nás zaujímalo, čo naozaj dokáže. Je určený aj na nosenie von a pre každého, kto má rád menšie reproduktory. Najmä v tom, že zvuk, na ktorý ste zvyknutí, si môžete zobrať kamkoľvek so sebou.

Tento model má pogumované telo a má špeciálne pútko na zadnej strane. Vďaka nemu ho pripnete o popruh batoha, na riadidlá bicykla alebo ho niekam zavesíte. My sme ho používali na drevenom stole. Vtedy sa nám zvuk javil ako najlepší.

Označenie reproduktora / Technické parametreBose SoundLink Micro
Typ1.1
Frekvenčný rozsah [Hz]N/A
Výkon RMS [W]N/A
Aux innie
Bluetootháno
Wi-Fi N/A
Výstup na slúchadlánie
NFCnie
Ovládaniehlasitosť, hudba, hovory
Kapacita batérie [mAh]N/A
Výdrž batérie [h]6
Vyhotovenieplast, guma
Rozmery [mm]98 × 98 × 36
Hodnotenie
Kvalita zvuku4/5
Výbava4/5
Pomer cena / výkon4/5
Cena [EUR s DPH]120

Hlavný širokospektrálny menič je v prednej časti, vedľa neho je pasívny menič na zvýraznenie basov. Tlačidlá ovládania hlasitosti sú nad mriežkovaním. Uprostred nich je tlačidlo na aktiváciu hlasového asistenta, prijatie či zrušenie hovoru atď. Výrobca spravil z jedného tlačidla multifunkčné.

Treba sa tak naučiť, aké funkcie sa aktivujú dlhým a krátkym stlačením. Na vrchnej strane lemovania je potom tlačidlo Bluetooth, tlačidlo na vypnutie a tiež microUSB konektor. Päť signalizačných LED diód ukazuje stav kapacity akumulátora. Jeho kapacitu výrobca neuvádza, ale deklaruje 6-hodinovú výdrž prehrávania.

V oblasti ovládania sa výrobca spolieha na svoju aplikáciu Bose Connect. Reproduktory sa dajú spárovať a hrať ľavý a pravý kanál alebo vytvoriť párty režim. Vtedy z neho nebudete môcť telefonovať, čo je celkom pochopiteľné. V stereo režime nás však prekvapila nesynchrónna zmena hlasitosti. Cez aplikáciu ju meníte u oboch reproduktorov naraz. Avšak tlačidlom na reproduktore sa zmení len na jednom z nich.

Prierez reproduktora Bose SoundLink Micro

Zvuk

Okrem toho, že reproduktor je skutočne príjemný na dotyk, generuje neskutočne dobrý zvuk. Je to skrátka Bose. Hovorí z nás síce fanúšikovstvo k tejto značke, avšak zvuk je naozaj nad pomery dobrý. A to sa bavíme o najmenšom reproduktore z testu. Aj to je dôvod, prečo sme ho sem zaradili.

Zadná guma sa dá odopnúť a prehnúť tak, aby ste si reproduktor ešte viac naklonili k sebe. Špeciálne sa nám páčili vyladené výšky a stredy, nijako nevstupovali do popredia. To s dynamickými a mäkkými basmi tvorí výbornú zvukovú kombináciu.

thumbs-up-icon

Výhody

  • neskutočný zvuk z malého tela
  • kvalitné spracovanie
  • vynikajúci zvuk
  • vyvážený prejav
  • odolnosť IPX7

thumbs-down-icon

Nevýhody

  • multifuknčné tlačidlo je menej pohodlné, ako viac tlačidiel

Zapožičal: BaSys.sk

Cena: 120 EUR

Verdikt

Bose SoundLink Micro je najmenší model v teste a pokojne môže byť zaradený medzi podstatne väčšie reproduktory. Bose vyprodukovalo ďalší SoundLink reproduktor, ktorý stojí za to si vypočuť. Málokedy odporúčame kúpiť dva naraz, no v tomto prípade spravíme výnimku. Výborné podanie zvuku, ktoré sa hodí do menšej miestnosti. Máte radi kvalitné audio doma či vonku a Aura Studio 2 je už veľké? Tu máte odpoveď.

Tento článok vyšiel aj v tlačenom vydaní TOUCHIT č. 1-2/2018, ako súčasť testu reproduktorov, preto sa niektoré skutočnosti uvedené v článku, môžu odlišovať oproti aktuálnemu dátumu publikovania.

 

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.