Vyplýva to z prieskumu spoločnosti Open-Xchange.

Firma Open-Xchange uskutočnila prieskum, v ktorom sa obyvateľov Británie pýtala, či by prestali používať produkty spoločností ako Huawei, Facebook či Google. Správu priniesol portál Techradar.

Prieskum bol zameraný najmä na produkty a služby, ktoré sa spomínajú v súvislosti s potenciálnym zneužívaním osobných údajov. Facebook a Google čelia takýmto obvineniam pravidelne, Huawei zo špionáže obvinila vláda USA.

Prieskum prezradil, že 32% opýtaných Britov by nemalo problém prestať používať Facebook a Messenger. Ďalšie služby tohto internetového giganta sú pre ľudí dôležitejšie, Instagramu a WhatsAppu by sa vzdalo iba 14% respondentov.

Bez Google služieb si vie predstaviť svoj život 10% opýtaných a podobný výsledok dosiahol aj Huawei a Apple. Iba 11% respondentov by bolo ochotných prestať používať produkty niektorej z týchto firiem.

Prieskum tiež prezradil, že až 58% opýtaných neverí technologickým poskytovateľom veľkých komunikačných služieb z hľadiska spracovania osobných údajov používateľov. 63% Britov neverí, že tieto firmy rešpektujú ich súkromie.

A ako ste na tom vy? Ktorých zo spomenutých služieb a produktov by ste sa bez problémov vzdali?

Zdroj: Techradar

Prečítajte si aj:

Nie, ten telefón vás fakt potajme nepočúva, aby vám servíroval reklamy

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit