HP Spectre ponúkne používateľom funkcie, ktoré už roky čakajú od Apple. 

Vynovený HP Spectre x360 s 15″ obrazovkou vyzerá ako veľmi zaujímavá voľba pre rok 2018. Začína cenou na 1370 dolároch a keďže je to konvertibilné zariadenie, má aj dotykovú obrazovku. Nad displejom sa usadila webkamera certifikovaná pre Windows Hello, takže sa do systému prihlásite len svojou tvárou. V tlačidle zapínania počítača sa však schováva aj čítačka odtlačkov prstov, ktorú využijete napríklad pri autorizovaní elektronických platieb.

Našťastie v tomto prípade výrobca zachoval aj väčšinu obľúbených portov, takže nebudete na všetko potrebovať rôzne redukcie. Na bokoch sa usadil okrem dvoch USB-C portov (s podporou Thunderbolt 3) aj klasický USB-A port, čítačka SD kariet a HDMI port. O zvuk sa stará štvorica reproduktorov Bang & Olufsen. Pribalené je aj dotykové pero.

HP ponúkne viacero konfigurácií, navoliť si budete môcť aj procesor Intel Core i7-8705G, teda jeden z modelov s integrovanou AMD Radeon RX Vega M GL grafikou. Rovnaký procesor bude poháňať aj výkonné NUC Hades Canyon a nemal by mať žiadny problém utiahnuť aj moderné hry.  Spectre x360 15 sa na trh dostane 18. marca 2018.

Zdroj: Gizmodo

CES 2018: Presné parametre a výkon Intel procesorov s AMD Vega grafikou