Ďalší Bluetooth tracker pre zábudlivcov, tentokrát však s unikátnym dizajnom, ktorý navrhol známy Francúzsky dizajnér Philippe Starck’s

Wistiki ahá! je k dispozícii v štyroch farbách (oranžová, žltá, ružová, fialová). Farebné prevedenie je kombinované s telom z brúseného kovu a oceľovým krúžkom (lanko z nerezovej ocele).

Elegantný prívesok na kľúče, tašku, peňaženku a mnoho iného. Pre tých, ktorí si veci radi zabúdajú- ideálne. Wistiki má integrovanú batériu so životnosťou dva roky a so smartfónom komunikuje prostredníctvom Bluetooth LE. Novinkou je pozlátená anténa, ktorá má väčší dosah a vodeodolnosť. Prívesok má vstavaný reproduktor s hlasitým pípaním – 90 dB. Funkcia „elektronické vodítko“ vás upozorní, ak sa napr. vzdialite z domu bez kľúčov od auta. Ako aj ostatné (väčšina) Bluetooth prívesky si pamätá poslednú polohu (zobrazenie v Google Maps), ktorú čerpá zo smartfónu. Aj tu chýba samostatné GPS. Pridanou hodnotou je komunitné zdieľanie polohy vášho zariadenia, teda ak ho nájde niekto iní, môžete vaše veci jednoducho nájsť (to robia len dobrí ľudia).

„Výrobca hovorí, že Wisticki ahá! by STARCK je klenot v spojitosti techniky a módy. Taktiež hovorí, že ich výrobok je najspoľahlivejší na súčasnom trhu“

Zariadenie Wistiki ahá! by STARCK bolo predstavené na výstave CES v Las Vegas. Aktuálne by malo byť dostupné v predobjednávkach na stránke Wistiki.com. Cena za jeden kus je 49,90 eura. Prvé kusy budú odosielané v marci tohoto roku – 2017.

Miroslav Illéš

Miroslav Illéš
OUTDOOR | PRÍRODA | AUTOMOBILY | TECHNOLÓGIE