ChatGPT sa opäť o kúsok približuje internetovým vyhľadávačom.

O tom, že ChatGPT začína byť dostupný bez prihlásenia vo webovej verzii sme vás informovali už v predchádzajúcom článku. Táto zmena nastala už 1. apríla, pričom zatiaľ nie je dostupná na všetkých trhoch. Dobrou správou však je, že spoločnosť OpenAI, ktorá stojí za populárnym AI chatbotom, pracuje na vylepšení aj mobilnej aplikácie pre iOS či Android. Už čoskoro totiž bude možné tohto chatbota využívať bez účtu aj v smartfónoch.

OpenAI sa chce týmto krokom priblížiť internetovým vyhľadávačom, ku ktorým nepotrebujete účet, aby ste ich využívali. AI chatbot tejto spoločnosti je skutočným konkurentom vyhľadávačov ako je napríklad Google, no nevýhodou je stále nutnosť založenia si účtu. To sa v blízkej dobe zmení.

ChatGPT bez prihlásenia aj v smartfónoch

Už samotná mobilná aplikácia je skvelým krokom k tomu, aby bol chatbot dostupnejší pre mnohých používateľov. Aktuálne je aplikácia ChatGPT dostupná ako pre smartfóny so systémom Android, tak aj pre iPhony. Ponúka prehľadné rozhranie, no ak ju chcete využívať, stále potrebujete mať založený účet. Ako sa dozvedáme z posledného úniku, to už v blízkej dobe nebude potrebné, aj keď sa zatiaľ nedozvedáme, kedy by sa tak malo stať.

ChatGPTZdroj: ChatGPT
ChatGPT

ChatGPT bez prihlásenia by však stále mal viaceré obmedzenia na otázky či úlohy, ktoré od neho budete žiadať. V každom prípade ide o skvelý krok zo strany OpenAI, ktorý sa snaží konkurovať štandardným internetovým vyhľadávačom. ChatGPT teda bude dostupnejší pre širšie spektrum používateľov.

Do pozornosti by sme radi dali aj informáciu o tom, že OpenAI pracuje aj na vlastnom internetovom vyhľadávači s AI. Ten sa mal pôvodne predstaviť na konferencii, ktorá prebehla 13. mája, nakoniec sa tak nestalo. Spoločnosť však na tomto vyhľadávači stále pracuje a bude sa snažiť konkurovať aj novému vyhľadávaču Google, ktorý zahrnie aj AI vyhľadávanie.

Zdroj: androidauthority.com

Prečítajte si aj:

Katarína Šimková

Katarína Šimková
Smartfóny, nositeľná elektronika či produkty inteligentnej domácnosti, zaujímam sa o všetko, čo i len okrajovo súvisí s technológiami.