Qualcomm chce lepšie diferencovať medzi svojimi prémiovými a lacnejšími čipmi. 

Po novom bude názov Snapdragon vyhradený len pre „luxusnejšie“ čipy. Qualcomm sa zároveň odkláňa čisto od procesorov smerom k platformám.

Odteraz už len prémiové mobilné platformy si zachovajú názov Snapdragon, kým procesory zo série 200 zapadnú pod novú značku Qualcomm Mobile,“ píše Qualcomm na svojom blogu.  „Veríme, že zaradením série 200 pod nový názov Qualcomm Mobile pomôže rozlišovaniu medzi riešeniami pre nenáročných používateľov a skutočne prémiovými high-end Snapdragon mobilnými platformami. Našim cieľom je, aby zákazníci mali lepší prehľad a očakávania od našich produktov.

Čo sa týka odklonu od používania slova procesor, Qualcomm chce upevniť svoju pozíciu na poli polovodičov a jasnejšie dať najavo, že vyrába viac, ako len procesory. Snapdragon je podľa Qualcommu kombinácia hardvéru, softvéru a ďalších technológií, a firma na ňom stavia platformy pre autonómne vozidlá, virtuálnu realitu, mobilné počítače, IoT, drony či servery.

Z nášho pohľadu vnímame zmenu pozitívne. Kým donedávna ste mali Snapdragon aj v naozaj low-end pomalých zariadeniach, teraz bude jasné, že zariadené postavené na Snapdragone poskytne adekvátny výkon a používateľský zážitok. A čo sa týka polemiky ohľadom procesorov a platforiem, rozhodnutie či je to opodstatnená zmena alebo len marketingový ťah už necháme na vás.

Zdroj: ZDNet, Qualcomm

Prečítajte si:

CES: Poznáme detaily chystaného procesora Snapdragon 835