Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Globálna technologická značka HONOR vystúpila na pódiu na Fortune Global Forum 2023  v Abú Dhabí, aby sa zapojila do diskusie o budúcnosti inteligentných zariadení.

Dr. Ray Guo, CMO spoločnosti HONOR Device Co. Ltd., sa pripojil k panelistom v diskusii “Nový inteligentný svet: Čo ďalej pre inteligentné zariadenia“, na ktorej vystúpil aj Ben Wood,  hlavný analytik a CMO spoločnosti CCS Insight a Frank Holzmann, globálny viceprezident pre elektrické služby v TÜV Rheinland.

Nový inteligentný svet: Čo bude ďalej s inteligentnými zariadeniami

Panelová diskusia vedená Clayom Chandlerom, ázijským editorom časopisu Fortune, pokrývala širokú škálu špičkových technologických tém vrátane skladacích smartfónov, technológie displejov zameraných na človeka či umelej inteligencie v zariadeniach.

Dr. Ray Guo, CMO spoločnosti HONOR Device Co. Ltd, vo svojej reči okrem iného povedal: „Svet podnikania vstupuje do vzrušujúcej novej éry a technológia v ňom bude hrať ústrednú úlohu. Veríme, že inovácie zamerané na človeka prinesú nové možnosti ďalšej generácii inteligentných zariadení. Skladacie zariadenia sa stávajú hlavným prúdom, umelá inteligencia v zariadeniach pripravuje pôdu pre éru zmien a technológie zamerané na človeka, ako je technológia displeja pre komfort očí, zlepšujú zážitky z interakcie s inteligentným zariadením. Z nášho pohľadu budú inteligentné zariadenia pokračovať týmto smerom.

Skladacie zariadenia prichádzajú do mainstreamu

Počas panelovej diskusie odzneli aj pohľady na ďalší vývoj skladacích smartfónov. Zaujímavá bola paralela medzi skladacími smartfónmi v priemysle smartfónov a elektrickými vozidlami v automobilovom priemysle – obe narušili svoje odvetvia odvážnymi novými konceptmi navrhnutými tak, aby zmenili veci k lepšiemu. Podobne poukazujú aj najnovšie údaje na to, že v Číne je viac ako 64% používateľov špičkových smartfónov otvorených prechodu na skladacie zariadenia, čo naznačuje, že sme v bode zlomu, keď skladacie smartfóny vstupujú do hlavného prúdu.

Až donedávna sa niektoré zo základných prekážok skladacích smartfónov, konkrétne prenosnosť, odolnosť a životnosť batérie, ešte neriešili. Teraz sú zariadenia ako HONOR Magic V2 rovnako tenké a ľahké ako bežné vlajkové lode a zároveň poskytujú všetky výhody pohlcujúce skladacie obrazovky. HONOR Magic V2 je testovaný tak, aby vydržal najmenej 400 000 záhybov, čo dokazuje jeho veľkú odolnosť a je vybavený technológiou kremíkových uhlíkových batérií pre celodennú výdrž batérie. 

Po vyriešení týchto problémov používateľov spoločnosť HONOR nedávno dosiahla významný míľnik tým, že vo svojej továrni vyrobila 1 milión skladacích zariadení. HONOR Magic V2 je v súčasnosti najpredávanejším skladacím zariadením na čínskom trhu a podľa analytickej firmy Omdia zaberá 25% podiel na rozširujúcom sa trhu so skladacími zariadeniami ako jediný model. 

Rastúca produkcia ukazuje, ako HONOR posúva dodávateľský reťazec vpred v priemysle a že toto odvetvie dozrieva. Prekročenie míľnika 1 milióna kusov ukazuje, že dodávateľský reťazec vstupuje do fázy sériovej výroby, v ktorej je výrobný proces automatizovanejší a efektívnejší. Bude to prínos pre celé odvetvie, zvýši sa dôvera dodávateľského reťazca a povzbudí to ďalšie značky, aby inovovali skladacie telefóny. To zase spôsobí zníženie cien skladacích smartfónov a ich ešte väčšiu dostupnosť.

Predstavujeme nové špecializované laboratórium Eye Comfort od spoločnosti HONOR

Ďalšou kľúčovou témou panelovej diskusie boli technologické inovácie zamerané na človeka. Dr. Ray Guo povedal, že pre HONOR to znamená identifikovať problémy skutočných používateľov a riešiť ich.

Výskum ukazuje, že najmenej 2,2 miliardy ľudí na celom svete trpí zrakovým postihnutím a že najmenej 1 miliarde z nich by sa dalo zabrániť. Na základe tohto výskumu sa technológia displeja pre komfort očí stala najvyššou prioritou spoločnosti HONOR, o čom svedčí  investícia spoločnosti vo výške viac ako 140 miliónov USD (1 miliarda RMB) do výskumu a vývoja zobrazovacích technológií a vývoj viac ako 500 patentov súvisiacich s displejmi. Spoločnosť HONOR nedávno otvorila špecializované laboratórium na ochranu očí s cieľom prehĺbiť svoje odborné znalosti v tejto oblasti. „Dúfame, že vďaka novému laboratóriu vytvoríme oázu pohodlia očí v púšti zrakových postihnutí,“ povedal Dr. Ray Guo.

V súlade s touto investíciou spoločnosť HONOR predstavila množstvo inovatívnych funkcií pre pohodlie očí, ako je technológia stmievania PWM 3840 Hz a funkcia cirkadiálneho nočného displeja na lepšiu ochranu očí používateľov. Tieto inovácie sa postupne rozšírili v rámci priemyslu.

Napríklad, odkedy spoločnosť HONOR predstavila funkciu vysokofrekvenčného stmievania PWM pre pohodlie očí, 12 ďalších značiek smartfónov prijalo túto technológiu a teraz viac ako 90% displejov smartfónov v Číne má funkcie pre pohodlie očí, ako je vyššie uvedené vysokofrekvenčné stmievanie PWM.

Potenciál umelej inteligencie v inteligentných zariadeniach

Umelá inteligencia bola nepochybne jednou z najočakávanejších tém diskusie. HONOR investuje do AI už mnoho rokov a debutoval s platformou, ktorá zlepšuje používateľskú skúsenosť smartfónov so službami AI na základe zámeru používateľa. Počas októbrového samitu Qualcomm Snapdragon spoločnosť HONOR oznámila, že jej nadchádzajúci smartfón HONOR Magic6 bude obsahovať LLM na zariadení poháňané mobilnou platformou Snapdragon 8 Gen 3. Spoločnosť HONOR verí v hybridný model umelej inteligencie, ktorý využíva umelú inteligenciu na zariadení pre personalizovaný obsah a služby a zároveň zabezpečuje súkromie používateľov pri zachovaní údajov v zariadení.

Oslavujeme tri roky HONOR

HONOR oslavuje tri roky od svojho založenia a jeho významná účasť na Fortune Global Forum ukazuje,  že HONOR sa rozrástol na globálnu prémiovú značku, ktorá je lídrom v oblasti inovácií skladacích zariadení a technológie pohodlia očí.

Údaje naznačujú, že táto inovácia sa vypláca. Značka dosiahla v tomto roku takmer 200% nárast predaja na zahraničných trhoch. Ako ukazuje najnovšia správa spoločnosti Counterpoint Research, v Európe je HONOR  jedinou značkou medzi piatimi najlepšími, ktorá v treťom štvrťroku medziročne rástla. V Číne si   HONOR prvé miesto na trhu skladacích zariadení aj celkový trhový podiel v 3. štvrťroku 2023, podľa hlavných analytických firiem ako  Counterpoint a IDC.

Značky: