Prezentácia technológií, ktoré môžu uľahčiť život.

Na tému Internet vecí sa možno dívať z viacerých pohľadov. Jeden z nich je aj pohľad bežného človeka, ktorý sa pýta, ako mu môže Internet vecí uľahčiť život. A práve na tento pohľad sa zameral Bosch vo svojej novej reklame. Prezentáciu technológií skombinoval kreatívnym spôsobom s obľúbenou hláškou „Like a boss„, ktorú pre vlastné potreby mierne upravil na „Like a Bosch„.

Výsledok si môžete pozrieť v priloženom videu z YouTube kanála Bosch Global. Bosch v ňom prezentuje technológie, ako je automatizácia domácnosti, ovládanie spotrebičov pomocou smartfónu či automatické parkovanie.

V praxi to znamená, že sa vám ráno automaticky vyhrnú žalúzie a zapne alebo vypne kúrenie, na diaľku si skontrolujete obsah chladničky a zapnete si rúru a o domácnosť, resp. trávnik sa postará robotický vysávač či robotická kosačka. Internet vecí z pohľadu Boschu tiež znamená, že spoločnosť v kuchyni vám môže robiť robotický pomocník a auto sa vám autonómne zaparkuje do garáže.

Bosch sa venuje výskumu a vývoju všetkých týchto technológií a hoci nie sú všetky produkty dostupné na Slovensku, video vám pomôže spraviť si výbornú predstavu o tom, ako môže Internet vecí fungovať v bežnej domácnosti.

Mnohé z prezentovaných technológií sme videli aj na konferencii Bosch ConnectedWorld 2018. Reportáž z nej si môžete prečítať v tomto článku.

Reklama Like a Bosch je zábavná a zároveň výborne vysvetľuje potenciál Internetu vecí v rámci bežného každodenného života

Zdroj: Bosch

Prečítajte si aj:

Internet vecí: Keď sa hračky rozprávajú medzi sebou a autá jazdia bez vodiča

Značky:

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit