Spoločnosť Coolpad je už dobre známa aj u nás na Slovensku. Jej centrálny sklad je umiestnený v Českej Republike a tejto značke sa dobre darí v celej oblasti strednej a východnej Európy.

Západná Európa je však o niečo náročnejší trh, kde výhodná predajná cena nie je až taký výrazný predajný argument, ale je jasné, že na tomto trhu treba byť. Coolpad si pre pre svoj štart vybral bavorský Mníchov a v tak trochu oslavnom štýle uviedol nové modely tejto značky na celý trh v západnej Európe.

Predstavenia sa zúčastnil aj zástupca výrobcu z Číny, výrobný závod sa nachádza v provincii Donguang neďaleko mesta Szenzen. Boli sme uvedení značky v Mníhove osobne a sústredili sme sa hlavne na nové modely.

Coolpad si svoj úspech zakladá na osobitom dizajne, rýchlych aktualizáciách operačného systému, kvalite výrobkov a samozrejme, výhodnej cene. Na trh sa dostávajú u nás už známe značky ako je Modena alebo Porto ale firma predstavila aj úplné novinky.

Prvou z nich je CoolPad Porto S (E570). Je to telefón v cene neuveriteľných 129 Eur, má operačný systém Android 5.1.1 Lollipop, 5-palcový HD displej 1280 × 720 bodov s hustotou 294 ppi, 4-jadrovým procesorom Cortex A53 s taktom 1 GHz a pamäť RAM má 1 GB.

Zadná kamera má rozlíšenie 8 MPx, predná 2 Mpx.  Hrúbka telefónu je 7,6 mm, hmotnosť 125 gramov. Batéria má kapacitu 2000 mAh, farebné vyhotovenie je biela a čierna.

Ďalší model Collpad Torino S (E561) je ešte zaujímavejší. Má hrúbku 7,9 mm, ide o smartfón s uhlopriečkou 4,7 palca s HD rozlíšením a hustotou bodov až  312 ppi. Použitý je IPS displej a výborne vyzerá, ochrana je cez Gorrila Glass. Hmotnosť telefónu je 121 gramov, dodávať sa bude v bielej farbe. Procesor je v tomto prípade Qualcomm Smapdragon 410, 4.jadrový s taktom 1,2 GHz. Kapacita RAM je 2 GB, batéria má 1800 mAh. Operačný systém je Android 5.1 Lollipop. Predajná cena je 199 Eur.

Veľkou výhodou modelu Torino S je kvalita spracovania. Zadná kamera má rozlíšenie 8 MPx, predná 5 MPx. Výhodnou je snímač odtlačkov prstov v zadnej strane. Ten sníma prst aj vtedy, keď ho máte mokrý, je veľmi rýchly a pomocou neho sa dá telefón odokmnúť ale aj prijať prichádzajúci hovor.

Oba telefónu budú dostupné aj na Slovensku. Okrem toho sme videli aj model CoolPad Max, ktorého predaj u nás sa pripravuje.

Z tohto predstavenia pripravujeme aj video.

Značky:

Ondrej Macko

Ondrej Macko
Ako novinár pracujem už od roku 1990. Teraz sa zaoberám mobilnou komunikáciou, multimédiami a vyhotovovaním videorecenzií.