Viac ako 100-tisíc ľudí hľadá denne vianočné darčeky na poslednú chvíľu na zážitkovo-inšpiračnom portáli Zľavomat.sk. Portál týždeň pre Štedrým dňom vygeneruje polovicu obratu za celý mesiac.

Aktuálne Slováci na Zľavomate vo veľkom nakupujú všetko, čo je netradičné a má dlhú platnosť – to znamená dovolenky a zážitky ako napríklad lyžovačky, wellness pobyty, lety lietadlom, virtuálnu realitu či masáže. Chceme vyjsť v ústrety zákazníkom, aby si mohli darčeky v pohode užiť bez časového stresu. Pri zážitkoch je minimálna platnosť tri mesiace a pri pobytoch je to šesť až dvanásť mesiacov. Platnosť kupónu je uvedená aj pri každej ponuke,“ poradil Štefan Miho, marketingový manažér Zľavomat.sk.

Záujem podľa neho trvá doslova do poslednej minúty – teda do Štedrej večere. Len vlani si 24. decembra kúpilo darček na Zľavomate takmer 25-tisíc ľudí. Záujem ustal až okolo 14.00 hod. „Tento rok očakávame výrazný nárast záujmu Slovákov, pretože si na pohodlný nákup online už zvykli a rátajú s ním,“  doplnil Štefan Miho.

Zákazníci si pri kúpe kupónu väčšinou zvolia aj vianočný dizajn z ponuky Zľavomatu.  Kupóny pomáhajú šetriť čas zaneprázdneným ľuďom aj zákazníkom, ktorí z rôznych dôvodov nemôžu navštíviť obchody pred Vianocami osobne.

Hitom sú aj darčekové kupóny v hodnote 100 € alebo 200 € na nákup zážitkov, do reštaurácií či relaxačné procedúry. Počas roka tvoria darčekové poukazy približne 10 % z celkového počtu kupónov. S príchodom novembra počet darčekových poukazov už tvorí 40 % a v decembri až 60 %.

Tipy na darčeky na poslednú chvíľu od známych osobností:

Mária Čírová, speváčka
Ak potrebujem na poslednú chvíľu zohnať darčeky, väčšinou siahnem po dobrej knihe alebo poukážke na wellness. Podľa toho, komu chcem urobiť radosť.“

Kristína Farkašová, herečka, spisovateľka, blogerka
„Darčeky pripravujem naozaj od chvíle, keď sa skončia Vianoce. Čiže na tom makám celý rok. Ja som taký darčekovací typ. A Zľavomat mám veľmi rada. Ak by som mala niečo odporučiť, tak jednoznačne zážitky. Stretnutie na spoločnej večeri v nejakej reštaurácii so zaujímavým jedlom. Napríklad v japonskej reštaurácii Kansai. Ešte lepší je výlet. Tam by som jednoznačne do Prahy na loď Rohan. Bývanie na lodi je splnený sen každého dospeláka, ktorý bol kedysi dieťa. Ja som tam teda bola a pišťala som dva dni od radosti. Aj keď mi pred oknom sedel rybár na loďke. Alebo čo taká permanentka do bábkového divadla? Som jednoznačne za zážitky, pretože tráviť čas s ľuďmi, ktorých ľúbite, býva niekedy v tejto rýchlej dobe náročné.

Soňa Skoncová, modelka, moderátorka, módna blogerka
„V poslednej dobe kupujem na poslednú chvíľu pekný pobyt. Je to úžasný darček pre sestru, maminu aj celú rodinu a rozhodne poteší vari každého. Okrem toho si vždy všímam, čo mi moji najbližší počas roka hovoria, čo by im urobilo radosť… Podľa toho potom vyberám darčeky. Vianoce sú najmä o čase strávenom s rodinou, o krásnych chvíľach a nie tak veľmi o darčekoch. Takže na Vianoce kupujem väčšinou maličkosti a svojim najbližším sa snažím urobiť radosť priebežne počas roka. Milujem ten pocit, keď obdarovávam ja 🙂.“
 

Martina Grešová, módna blogerka, návrhárka a dizajnérka, zakladateľka vlastnej módnej značky
„Ako správna žena som nakúpila ponožky – mäkučké, bambusové pre celú rodinu! Myslela som si, že sa nikdy nedostanem do veku, keď budem na Vianoce nakupovať ponožky :-). Zvažujem, že najbližším ešte kúpim nejaký zájazd či predĺžený víkend na horách niekde na Slovensku alebo v blízkom okolí. Keďže sme s rodičmi málokedy, je skvelé využiť ponuku dovoleniek pre celú rodinu.“

 

Značky: