Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Sereď bude 19. mája 2019 hostiť prestížne medzinárodné cyklistické preteky.

Hlavný organizátor maratónu, ŠK Cyklo-Tour Sereď sa rozhodol pre spoluprácu s DHL Supply Chain Slovakia, a tak 14. ročník podujatia nesie názov „DHL Sereďmaratón 2019“. Trasa dlhá 116 km pretína 5 okresov v Trnavskom a Nitrianskom kraji a povedie 25 miestami a obcami. Štart pretekov je naplánovaný na Námestí Slobody v Seredi. Organizátori očakávajú viac ako 270 cyklistov z viacerých krajín.

Preteky DHL Sereďmaratón 2019 sú, ako jediné zo Slovenska a okolitých štátov, zaradené do kalendára Medzinárodnej cyklistickej únie (UCI). Počas svojej 13 ročnej histórie si podujatie získalo obľubu medzi cyklistickými nadšencami aj profesionálnymi tímami.

Na pretekárov čakajú viaceré novinky a zmeny. „Tento ročník je plný noviniek. Medzi najväčšie možno spomenúť nový organizačný tím, keďže počet pretekárov každým rokom pribúda, cyklistickú fľašu pre každého pretekára pripravovanú špeciálne pre DHL Sereďmaratón, neutrálne mechanické vozidlo, či zavedenie separovaného odpadu na pretekoch a zákaz používania jednorazových plastových riadov a tašiek. Na námestí budú taktiež pre verejnosť pripravené rôzne súťaže, hry, občerstvenie, či autogramiáda slovenskej biatlonistky Terézie Poliakovej, ktorá zároveň odštartuje preteky“, hovorí Lukáš Riha, riaditeľ pretekov.

„Spoločenská angažovanosť je neodmysliteľnou súčasťou našej firemnej stratégie. Aj keď sme veľká globálna spoločnosť, byť súčasťou lokálnej komunity je pre nás dôležité. Ako jedného z najväčších zamestnávateľov v regióne nás veľmi teší, že môžeme byť súčasťou tohto populárneho cyklistického maratónu a prispieť tak k podpore zdravého životného štýlu. Ten podporujeme aj u našich zamestnancov, či už formou športových podujatí alebo aktivít zameraných na ochranu zdravia,“  vysvetľuje Nico Schütz, Managing Director DHL Supply Chain Slovakia.

Priestor medzi štartom a cieľom hlavných pretekov „DHL Sereďmaratón 2019“ vyplní „Detský Cyklomaratónik“. Deti do 12 rokov budú súťažiť v 4 vekových kategóriách. Každé dieťa štartuje zdarma a dostane štartovací balík s darčekom, medailou, občerstvením, cyklistickými doplnkami a sladkým prekvapením. Nebude chýbať ani detská tombola a súťaže. „Pre deti vytvoríme fun zónu, kde si budú môcť oddýchnuť, ale aj aktívne sa zabaviť,“ dodáva N. Schütz.

Značky: