Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Bude učiť podnikateľov pracovať s umelou inteligenciou.

Spoločnosť Digitask, ktorá sa dlhodobo zameriava na využitie AI vo firemnom prostredí, mení svoj názov na Aibility. Súčasne s rebrandingom predstavuje nový nástroj v podobe AI konzultantky Aimee. Jej cieľom je vzdelávať podnikateľov v oblasti využívania umelej inteligencie. Komunikovať s ňou je možné po česky, a to aj pomocou hlasu. Jej benefity môžu rovnako využiť aj slovenskí používatelia. Do konca roku 2025 si Aibility dáva za cieľ edukovať prostredníctvom Aimee milión ľudí.

Spoločnosť Digitask prešla v tomto roku akvizíciou a pôsobí pod krídlami Seyforu, jedného z najväčších európskych poskytovateľov IT riešení. Teraz sa Digitask rebranduje na Aibility. Rebranding prebieha v úzkej spolupráci oboch spoločností a vychádza z dlhodobého zamerania na prácu s umelou inteligenciou vo vzťahu k firemnému prostrediu. Aibility aj naďalej pôsobí v oblasti digitalizácie a automatizácie firemných procesov s cieľom umožniť ľuďom, aby sa venovali činnostiam, ktoré ich napĺňajú a aby rutinnú prácu nechali vykonávať technológie.

Aimee: unikátna AI konzultantka pre firmy všetkých veľkostí

Pri príležitosti rebrandingu predstavuje Aibility nový nástroj pre podnikateľské subjekty všetkých veľkostí v podobe pokročilej AI konzultantky Aimee. Jej cieľom je učiť malé aj väčšie firmy využívať na efektívnejšiu prácu dostupné nástroje umelej inteligencie. Vďaka know-how, ktoré Aibility získala, okrem iného pod vedením Filipa Dřímalky, známeho propagátora digitálnych inovácií, dokáže Aimee odporučiť pre konkrétne úkony aj komplexné činnosti najrôznejšie nástroje AI. Zároveň je aj sprievodcom pre AI adopciu. Vďaka tomu je Aimee efektívnym a kedykoľvek dostupným prostriedkom na úsporu času a zvýšenie efektivity pri podnikaní.

„Chceme byť pre firmy sprievodcom v oblasti umelej inteligencie a umožniť im využívať naplno jej potenciál, pretože bez AI nebude čoskoro možné udržať si v rýchlo sa meniacom prostredí konkurencieschopnosť a efektívne rásť. Aimee je navrhnutá tak, aby sa na základe už vykonaných úkonov postupne učila spolu s užívateľom a aby jej význam v rámci zamerania konkrétneho podnikateľa alebo firmy neustále rástol. Výhodou AI konzultantky Aimee je to, že sa učí v čase a dokáže tak ponúkať stále nové možnosti na základe znalosti konkrétnej firmy či podnikateľa,“ hovorí Michal Dvorský, nový CEO spoločnosti Aibility.

„AI konzultantka Aimee dokáže odporučiť tie najlepšie nástroje umelej inteligencie, vrátane tých bezplatných, čím tak výrazne pomáha optimalizovať firemné procesy. To všetko bez toho, aby sledovala dianie na počítači. Aimee je školiteľom, ktorého môže mať každý zamestnanec firmy k dispozícii v režime 24/7. Vďaka tomu ponúka používateľom efektívnejší spôsob preniknutia do AI, než sú jednorazové školenia, na ktorých získajú zamestnanci obrovské množstvo informácií naraz a následne s nimi nedokážu pracovať,“ dopĺňa Michal Dvorský, CEO spoločnosti Aibility.

Spoločnosť Aibility so svojou AI konzultantkou Aimee cieli na všetkých podnikateľov, od drobných živnostníkov až po korporáty, pre ktorých ponúka špeciálny tímový modul. S pomocou Aimee môžu firmy optimalizovať množstvo procesov. Ich zamestnancom dáva možnosť vzdelávať sa v oblasti AI postupne a prirodzene a tiež cielene využívať dostupné AI nástroje.

„Nový produkt v podobe AI konzultantky Aimee zapadá ideálne do komplexnej ponuky skupiny Seyfor. Rovnako ako inteligentné fakturačné systémy alebo vyspelé firemné systémy je postavená tak, aby pomáhala podnikateľom a firmám rásť,“ dodáva Daniel Šturm, riaditeľ marketingu spoločnosti Seyfor.

Aimee v tomto štádiu hovorí po česky a je možné ju využívať aj pomocou hlasového ovládania. Vďaka jazykovej príbuznosti ju tak ľahko môžu využívať aj podnikatelia na Slovensku. K dispozícii je vo verzii určenej pre jednotlivcov, prípadne ako tímový modul. Zároveň, vybraným organizáciám poskytne Aibility svoju AI konzultantku Aimee k dispozícii zadarmo.

Miliónový sľub

Spoločnosť Aibility sa pri spustení svojej unikátnej AI konzultantky Aimee súčasne zaväzuje k ambicióznemu sľubu. Do roka chce s jej pomocou edukovať o potenciáli umelej inteligencie  milión ľudí. Michal Dvorský, CEO spoločnosti Aibility tento ambiciózny sľub komentuje: „AI konzultantka Aimee pomáha jednotlivcom, tímom i celým spoločnostiam v adopcii umelej inteligencie a výrazne tak zefektívňuje firemné procesy. Aimee sprístupňuje ďalšie AI produkty a funguje ako multiplikátor využívania princípov umelej inteligencie vo firmách. Vďaka tomu chceme dosiahnuť svoj „Miliónový sľub“. Do konca roku 2025 chceme prostredníctvom Aimee edukovať o prínosoch umelej inteligencie vo firemnom prostredí jeden milión ľudí.“

Michal Dvorský je novým CEO Aibility od septembra tohto roka a do spoločnosti prináša bohaté skúsenosti získané počas viac ako 24-ročného pôsobenia v telekomunikačnom gigante
T-Mobile Czech Republic, kde zastával množstvo vrcholných vedúcich funkcií. Dvorský sa vo svojej dlhoročnej kariére sústredil na optimalizáciu predajných kanálov, vedenie rozsiahlych tímov a implementáciu moderných technológií, čo ho robí ideálnym kandidátom na vedenie spoločnosti v čase, keď sa stále viac firiem obracia na umelú inteligenciu a automatizáciu procesov.

O spoločnosti SEYFOR 

Seyfor, a. s. sa radí k veľkým európskym dodávateľom ICT riešení. Spoločnosť má cez 1 700 zamestnancov a celosvetovo obsluhuje zákazníkov v 38 štátoch. Dlhodobo patrí k najrýchlejšie rastúcim IT spoločnostiam v regióne. S obratom presahujúcim 163 miliónov eur je najväčším výrobcom účtovníckych, ERP, mzdových a personálnych systémov v Českej republike a je významným dodávateľom na mieru pripravovaných IT riešení z oblasti ERP, CRM, cyber security či dátovej analytiky pre veľké spoločnosti a štátnu správu. Hlavným technologickým partnerom Seyforu je spoločnosť Microsoft. Spoločnosť Seyfor uskutočnila v posledných rokoch desiatky významných akvizícií IT firiem v Českej republike, na Slovensku a tiež na Balkáne. Ovládajúcimi vlastníkmi spoločnosti sú slovenská private equity spoločnosť Sandberg Capital a český podnikateľ Martin Cígler. Firma bola založená v roku 1990 ako Cígler Software, v rokoch 2017–2022 pôsobila pod značkou Solitea.

O spoločnosti Digitask a Aibility

Digitask je česká startupová spoločnosť špecializujúca sa na digitálnu transformáciu firiem s využitím prvkov umelej inteligencie (AI), automatizácie a low-code platforiem. Cieľom Digitasku je uviesť firmy a ich zamestnancov do „sveta nepráce“, kde rutinné úlohy zastávajú technológie a ľudia sa môžu venovať kreatívnejšej a zmysluplnejšej práci. Digitask pomáha firmám s výberom a zavádzaním nástrojov umelej inteligencie. Organizuje AI hackathony a ďalšie akcie na podporu hľadania ciest využitia AI vo firmách. Spoločnosť tiež vyvíja prvého virtuálneho konzultanta, ktorý pomáha pracovníkom, ktorí chcú využiť AI pre zjednodušenie, zlepšenie či škálovanie svojej práce. Medzi klientov Digitasku patria desiatky významných českých organizácií, bánk, advokátskych kancelárií a technologických firiem. Firmu založil v roku 2022 Filip Dřímalka, známy propagátor digitálnych inovácií, ktorý stojí za radom projektov na podporu digitálnych zručností a je autorom niekoľkých kníh z oblasti digitálnej transformácie. V marci 2024 kúpila tretinový podiel v Digitask spoločnosť Seyfor, jeden z najväčších európskych poskytovateľov IT riešení. V októbri 2024 zmenil Digitask svoj názov na Aibility.