Telefón bude dostupný v troch verziách.

Huawei Mate 9 ponúkne duálny Leica fotoaparát s rozlíšením 20 MPx a 12 MPx a rýchlejší procesor Kirin 960. Ten bude oficiálne predstavený 19. októbra. V súvislosti so samotným telefónom sa spomína predstavenie 3. novembra v Mníchove a 9. novembra v Indii. Uvidíme, či sa potvrdí aspoň jeden z týchto dvoch termínov. Teda, tlačové konferencie sa uskutočnia. Otázne je, či budú venované práve phabletovej novinke spoločnosti Huawei.

5,9-palcový Mate 9 takisto ponúkne snímač odtlačkov prstov, USB-C a Android 7.0. Spomína sa aj podpora rýchleho nabíjania, pričom 50% batérie bude možné nabiť už za 5 minút. Ak je táto informácia pravdivá, pôjde o bezkonkurenčne rýchle nabíjanie. Základný model ponúkne 4 GB RAM a 64 GB úložisko. Tento variant sa má predávať za 480 dolárov. V predaji majú byť aj konfigurácie 4 GB RAM / 128 GB (585 dolárov) a 6 GB RAM / 256 GB (705 dolárov).

Mate 9 sa dizajnovo na prvý pohľad podobá na svojho predchodcu. To však nie je na škodu.

Zdroj: PhoneArena

Prečítajte si aj:

Huawei Mate 9: Kirin 960 a duálny 20MP fotoaparát

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit