Huawei do konca roka predstaví ďalšiu generáciu svojho phabletu.

Huawei Mate 8 bol oficiálne predstavený v novembri pred rokom. V januári tohto roka sa telefón dočkal globálneho predstavenia na veľtrhu CES.

Je teda logické, že výrobca postupne pripravuje oznámenie ďalšej generácie. Huawei Mate 9 by sme mali spoznať do konca tohto roka a je pravdepodobné, že pre Európu a USA bude telefón opäť oznámený v januári na CESe.

Staršie rendery telefónu Mate 9. Finálna verzia vyzerá trochu inak

Dlhodobo sa špekuluje, že Mate 9 ponúkne duálny fotoaparát a túto informáciu teraz potvrdil samotný Huawei. Unikla totiž fotografia reklamného banneru, ktorá potvrdzuje vzhľad telefónu, rýchlejší procesor Kirin 960 a už spomenutý duálny fotoaparát s rozlíšením 20MP. Uvidíme, či bude fotoaparát certifikovaný spoločnosťou Leica ako v prípade modelu Huawei P9.

5,9-palcový Mate 9 takisto ponúkne snímač odtlačkov prstov, USB-C a Android 7.0. Hovorí sa, že bude mať 4 až 6 GB RAM a očakávame aj 64 GB úložisko. Dizajnovo sa na prvý pohľad podobá na svojho predchodcu.

Zdroj: gsmarena

Prečítajte si aj:

Recenzia: Huawei Mate 8

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit