Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Každý sa môže dostať do situácie, keď rýchlo potrebuje pokryť nečakaný väčší výdavok.

Čo ak sa vám rozbije auto, práčka alebo chladnička? Čo ak vás vytopia susedia? Nie vždy máte poruke dostatok peňazí, aby ste situáciu ihneď vyriešili. Preto existuje online pôžička, ktorú vybavíte rýchlo a pohodlne z domu.

Čo je online pôžička?

Ide o pôžičku, ktorú vyriešite cez internet zo svojho počítača alebo telefónu. Týmto spôsobom si ušetríte množstvo nervov a času, ktorý by ste inak strávili v pobočke. Pokojne si môžete vybrať produkt, ktorý vám najlepšie vyhovuje, a nikto vás netlačí do nevýhodných ponúk.

Požičať si môžete na čokoľvek. Nebankoví poskytovatelia vám obvykle požičajú v rozpätí od 400 € do 10 000 €. Navyše nemusíte uvádzať, na aký účel si peniaze požičiavate. Na vybavenie úveru stačí vyplniť formulár na webe alebo zavolať operátora vybranej spoločnosti. Stačí mať pri sebe občiansky preukaz a ďalší doklad, napríklad vodičský preukaz alebo rodný list. Vyplnenie žiadosti vám nezaberie viac ako 15 minút. Zmluvu môžete podpísať buď elektronicky pomocou SMS kódu, alebo si necháte listinu doručiť poštou a podpísanú ju pošlete späť.

Poskytovateľ úveru vám peniaze na účet pošle najneskôr druhý deň po podpise zmluvy. Nespornou výhodou, ktorú online pôžička ponúka, je nielen rýchle a pohodlné vybavenie, ale aj možnosť flexibilného splácania. Každý mesiac môžete splácať inú sumu, avšak vždy aspoň tú najmenšiu, na ktorej ste sa dohodli. A akonáhle pôžičku splatíte, môžete peniaze opäť využiť bez toho, aby ste žiadali o nový úver.

Online pôžička je bezpečná, ak si vyberiete spoľahlivého poskytovateľa

Online pôžičku ponúka celý rad nebankových inštitúcií. Ako si vybrať tú najspoľahlivejšiu? Zistite si, či spoločnosť disponuje certifikátom NBS. Prísne podmienky na získanie certifikátu prečistili trh nebankových spotrebiteľských úverov od neserióznych poskytovateľov.

Dôležitým ukazovateľom sú aj bezpečnostné opatrenia webových stránok úverovej spoločnosti. Overte si, že spoločnosť má bezpečnostný certifikát. Zašifrovanú stránku spoznáte tak, že je v adresnom riadku pred názvom stránky „https“. V niektorých prehliadačoch sa pred adresou objaví aj ikona zámky.

Dôveryhodná spoločnosť bude mať transparentne uvedené, ako nakladá s osobnými údajmi a ako ich spracováva. Informácie musia byť stručné, ľahko prístupné a zrozumiteľné.

Značky: