Prvá menovaná príde na trh v auguste, druhá až o rok.

Microsoft na konferencii E3 predstavil dve nové herné konzoly. Xbox One S je slim verzia existujúceho Xboxu One. Ponúkne aj extra funkcie, ako je podpora prehrávania videa v rozlíšení 4K s technológiou HDR.

Konzola je o 40% menšia v porovnaní s pôvodným Xbox One a konečne má zdroj napájania zabudovaný priamo v tele. Novinka sa dostane na trh v auguste, v balení bude mať mierne upravený a vynovený Xbox ovládač. Cena začína na úrovni 299 dolárov, v ponuke bude aj verzia s 2 TB úložiskom.

Špeciálna 2 TB edícia bude dostupná iba v limitovanom počte vo vybraných krajinách začiatkom augusta za 399 eur. Verzie 1 TB Xbox One S v cene 349 eur a 500 GB Xbox One S v cene 299 eur sa dostanú na trh krátko po tom. Stojan na vertikálne umiestnenie Xbox One S sa bude predávať samostatne za 19,99 eura.

xbox_one_s_nowat

Project Scorpio je Xbox s vylepšeným hardvérom. Bude podporovať hranie v rozlíšení 4K a takisto zvládne hry pre virtuálnu realitu. Microsoft oznámil, že konzola ponúkne 8-jadrový procesor a grafický výkon na úrovni 6 teraflopov. Podľa Microsoftu ide o najvýkonnejšiu hernú konzolu, aká bola doteraz vyrobená. Na trh sa dostane budúci rok počas Vianoc a to je jediná informácia o cene a dostupnoti, ktorá je aktuálne známa.

Konzolu, ktorá zvládne hranie v rozíšení 4K pripravuje aj Sony. Má kódové označenie Neo. Sony potvrdilo existenciu konzoly, na konferencii E3 sa však o nej nehovorilo.

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit