Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Mikrovzdelávanie, moderné vzdelávacie prostredia, ale i virtuálna realita – to všetko odznelo na podujatí e-learnmedia CAFÉ Business Stage 2018. V Bratislave sa stretli odborníci z renomovaných spoločností z oblastí vzdelávania, informačných technológií i osobnostného rozvoja, aby predstavili najnovšie trendy vo svete digitálneho učenia a predviedli ich praktické ukážky.

„Teší nás, že sa nám opäť do Bratislavy podarilo dostať to najlepšie z oblasti digitálneho vzdelávania,“ zhodnotil podujatie Juraj Gabrhel, CEO spoločnosti e-learnmedia. „Predstavili sme riešenia, ktoré patria do svetovej špičky, od tých osvedčených až po horúce novinky. Najväčšiu radosť však máme z toho, že sa nám opäť podarilo posilniť komunitu a spojiť navzájom našich partnerov a zákazníkov s cieľom posunúť digitálne vzdelávanie na Slovensku na ešte vyššiu úroveň,“ dodal organizátor.

Odvetvie vzdelávania v súčasnosti čelí dvom protichodným výzvam: ako ho sprístupniť čo najširšiemu okruhu ľudí jeho prispôsobením na mieru a ako si zároveň udržať prevádzkovú flexibilitu v čoraz regulovanejšom svete. Na konferencii odznel recept aj na tento problém.

Odborníci zároveň predstavili novinky zo sveta adaptívneho microlearningu, spôsobu vzdelávania, ktoré sa prispôsobí tempu, vedomostiam a potrebám študenta. Microlearning organizuje učivo do malých lekcií, aby umožnil skutočne efektívne vzdelávanie s dlhodobým účinkom. Návštevníci si mohli pozrieť aj praktickú ukážku, ako možno takýto prístup zaviesť v organizácii a odniesli si z akcie viacero šikovných tipov.

Praktický zmysel má aj využitie virtuálnej reality. e-learnmedia CAFÉ predstavila spôsob, akým tie najmodernejšie technológie dokážu úplne zmeniť spôsob vzdelávania. Virtuálna či rozšírená realita je ideálna platforma pre školenia zamestnancov v prostredí, kde by to inak bolo nákladné, neefektívne alebo nemožné.

CAFÉ je akronymom z Client Advisory Forum Event. Business Stage od e-learnmedia aj tento rok poskytlo priestor nielen pre stálych, ale i pre nových biznis partnerov, aby predviedli, čo hýbe svetom digitálneho vzdelávania. Podujatie s bezplatným vstupom bolo určené predovšetkým riaditeľom vzdelávania, riaditeľom obchodu a marketingu, manažérom vzdelávania a ľudských zdrojov, špecialistom pre vzdelávanie a rozvoj, exekutívcom, tímlídrom, ale i všetkým, ktorým je blízka problematika digitálneho vzdelávania, riadenia výkonnosti a rozvoja talentu v organizácii.

Značky: