Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Silný rok pre Zoner Photo Studio X! Je to tento rok už druhýkrát, čo získalo ocenenie od vplyvnej medzinárodnej asociácie. Tentoraz od EISA. Brnenský program na úpravu fotiek vyhráva prvé miesto v kategórii fotografického softvéru.

EISA (The Expert Imaging and Sound Association) je asociácia, ktorá zahŕňa 60 magazínov, technologických webov a komentátorov na sociálnych sieťach z 29 krajín vrátae Slovenska. Každoročne testuje a hodnotí technologické produkty napríklad z oblasti mobilnej elektroniky, hi-fi, domáceho kina a samozrejme videá a fotografie.

EISA funguje už od roku 1982, kedy sa dalo dokopy päť šéfredaktorov fotografických magazínov, ktorí vyberali najlepšie fotoaparáty roka. Od týchto skromných začiatkov sa postupom času EISA vyvinula v obrovskú asociáciu o celkovo šiestich expertných skupinách, ktorá sa stala v technologickom svete rešpektovaným pojmom. Magazín TOUCHIT je dnes členom EISA za expertnú skupinu mobilné telefóny.

Čo sa EISA na ZPS X páčilo

Zoner Photo Studio X bol prezentovaný zástupcom fotografickej expertnej skupiny EISA na živej videokonferencii. Thomas Urban z tímu ZPS X, ktorý so zástupcami EISA dlhodobo komunikuje, spoločne s produktovým manažérom Janom Kupčíkom, predstavili program skupine odborníkov z EISA. Predviedli im možné spôsoby workflow a funkcie programu, od tých základných až po zložité, vrátane technických procesov v pozadí, ktoré bežný používateľ ani nepostrehne.

Zástupcovia EISA boli príjemne prekvapení širokým spektrom používateľsky prívetivých funkcií. Zaujal ich záber Zoner Photo Studia X, ktorý siaha od organizácie fotoarchívu pomocou kľúčových slov alebo GPS súradníc, cez vyvolávanie RAW súborov, retušovanie, až po prácu vo vrstvách a s maskami. Takýto rozsah funkcií totiž nie je úplne bežný, obyčajne je na pokrytie workflow v takom rozsahu potrebné hneď niekoľko rôznych programov. Pozornosti neunikla ani priaznivá cena, ktoré by cena balíka niekoľkých rôznych programov mohla konkurovať len ťažko.

Čo to pre používateľa znamená?

Pre Zoner je dôležité tvoriť tvoriť ten najlepší možný fotografický softvér. K tomu je potrebná široká používateľská základňu a cenná spätnú väzba. Napríklad už v jesennej aktualizácii Zoner Photo Studia X sa pripravujú výrazné vylepšenia.

Značky: