Elektrické kolobežky posledných generácií už nepovažujeme za niečo neobvyklé, no netreba zabúdať, že existujú aj iné konštrukčné riešenia, ktoré sú nielen bezpečnejšie, ale aj pohodlnejšie z pohľadu prepravy.  

Jednou takou kolobežkou je Element Bondi, ktorá bola vyvinutá v Spojenom Kráľovstve. Táto novinka je väčšia ako bežné moderné kolobežky, čo zaručuje pohodlnejšiu a hlavne bezpečnejšiu jazdu. Element Bondi má mohutnejšiu konštrukciu s veľkými 20“ kolesami, ktoré sú na ceste podstatne stabilnejšie ako mini kolieska na bežných kolobežkách.

Element Bondi
Element Bondi

Okrem toho má aj širokú platformu na státie, takže celková preprava bude zásadne pohodlnejšia, a to aj v rámci dlhších presunov. Tie sú vďaka výkonu i dojazdu úplne bezproblémové. Výrobca použil aj široké riadidlá, podobné ako na bicykli, čo rovnako zvyšuje stabilitu a nechýbajú ani poriadne hydraulické brzdy + LED osvetlenie.

Takáto kolobežka by mohla byť výbornou alternatívou pre ľudí, ktorí z nejakého dôvodu nechcú/nemôžu jazdiť na bicykli a rovnako tak sa im z pohľadu pohodlia a bezpečnosti nepozdávajú ani malé kolobežky.

Element Bondi
Element Bondi

Element Bondi ponúka 500W elektromotor (peak 800W) v náboji zadného kolesa, ktorý je dopovaný zo 14 Ah vyberateľnej batérie od spoločnosti Bak-Power. Batéria by mala v optimálnych podmienkach dodať šťavu na prejdenie necelých 50 kilometrov. Nabíjanie batérie bude podľa výrobcu trvať približne sedem hodín. Maximálna rýchlosť je obmedzená na 35 kilometrov za hodinu, čo je primerané.

Dodajme, že táto kolobežka je dielom nezávislých inžinierov, ktorí spolupracovali so spoločnosťou Ride + Glide. Cena tohto modelu je 1903 eur.

Zdroj: insideevs.com

Prečítajte si aj:

Miroslav Illéš

Miroslav Illéš
OUTDOOR | PRÍRODA | AUTOMOBILY | TECHNOLÓGIE