Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Spoločnosť Elvira, popredný dodávateľ 3D technológií a prevádzkovateľ portálu Abc3D, predstavuje nový profesionálny skener iReal M3 od iReal 3D, obchodnej divízie spoločnosti Scantech.

Farebný 3D skener typu M (Master) je z úplne nového radu profesionálnych 3D skenerov. Jeho infračervený laser a režim štruktúrovaného svetla umožňujú plynulé získavanie 3D dát v rôznych aplikáciách, či už ide o skenovanie ľudí alebo objektov, vo vnútri alebo vonku.

iReal M3 prináša profesionálne a cenovo mimoriadne efektívne riešenie 3D digitalizácie, ktoré spĺňa požiadavky priemyselného, umeleckého a lekárskeho dizajnu, digitalizáciu ľudského tela a podobne. Je vhodný na výučbu a školenia, 3D tlač, reverzné inžinierstvo, CAD navrhovanie – teda všade, kde je potrebná úprava produktov, 3D digitálna archivácia, redizajn, prepracovanie rezbárskych prác (drevorezba, kameňorez, hlinené sochy, nábytok, atď.), tiež pre 3D digitálne zobrazenie, reštaurovanie kultúrnych pamiatok, kultúrny a kreatívny dizajn, obuvnícke a odevné návrhárstvo a podobne.

iReal M3 sa vyznačuje základnou presnosťou do 0,1 mm a objemovou presnosťou do 0,25 mm/m. Dokáže vyhovieť potrebám zachytávania 3D dát v rôznom prostredí a v mimoriadnej rýchlosti. S rozlíšením až 0,1 mm dokáže iReal M3 rekonštruovať geometrické štruktúry s vysokým rozlíšením a zachytiť jemné detaily hrán, čím ľahko zvládne skenovacie úlohy pre objekty väčšie než 5 cm. Je schopný 3D skenovať priemyselné diely aj automobilové exteriéry a interiéry s čiernymi a reflexnými povrchmi. Veľké zorné pole (FOV), až 580 mm x 550 mm, umožňuje rýchle a presné skenovanie stredne veľkých až veľkých položiek. Na 3D skenovanie nie je potrebný žiadny sprej.

iReal M3 je optimalizovaný na skenovanie objektov s vysokými farebnými kontrastmi s využitím unikátneho dekódovacieho algoritmu štruktúrovaného svetla. Vďaka svojej vysokej prispôsobivosti rôznym farbám, softvér automaticky nastaví celkovú expozíciu čo najpresnejšie pri 3D skenovaní objektov s tmavými a svetlými povrchmi. Je ideálny pre užívateľov, ktorí uprednostňujú jednoduché a plynulé 3D skenovanie.

„V porovnaní s farebnými lasermi sú zdroje infračerveného svetla pri premietaní na povrch rôznych farieb absorbované relatívne menej,“ hovorí Filip Schneider, špecialista 3D skenovania v spoločnosti Elvira. „Nový iReal M3 tak dokáže v spojení s infračerveným svetlom priniesť hladšie a pohodlnejšie skenovanie.“

Ak potrebujete viac informácií o produkte, pozrite si video na https://youtu.be/X-uh2k0K5S8.

Profesionálny skener iReal M3 rozširuje portfólio 3D skenerov  dostupných na portáli Acb3D, ktoré teraz predstavuje jednu z najkomplexnejších ponúk 3D skenerov dostupných zákazníkom v Českej republike a na Slovensku. V súčasnosti portál Abc3D ponúka širokú paletu 3D skenerov, popri produktoch radu Scantech tiež 3D skenery značiek Revopoint či eviXscan. Kompletné informácie o novom výrobku na https://www.abc3d.cz/produktova-stranka/sct-ireal-m3.