Spoločnosť Eunorau predstavila zaujímavý hybrid, ktorý dizajnom pripomína motorku, no v skutočnosti je to „klasický“ elektrický bicykel.

Teda až tak klasický nie je, nakoľko prináša viacero zaujímavých technológií, ktoré výrobca nakombinoval do jedného celku. Asi najdôležitejšou informáciou je, že Eunorau Flash si môžete zakúpiť v rôznych konfiguráciách, pričom v tej najvyššej disponuje troma batériami a dvoma elektromotormi.

Eunorau Flash
Eunorau Flash

Z pohľadu dizajnu ide o veľmi zaujímavý model, ktorý pripomína malý motocykel, no stále sa tu nachádzajú pedále a manuálna prehadzovačka. Samozrejmosťou sú aj prepracované hydraulické brzdy, kompletné odpruženie a LED osvetlenie bicykla. V príplatkovej výbave budú dostupné aj originálne blatníky.

Z pohľadu dojazdu a výkonu budú v ponuke tri verzie. V základe ide o model s jednou batériou a jedným zadným elektromotorom s výkonom 750W. O niečo lepšie vybavený model ponúkne stredový elektromotor s výkonom 1000W a v najvyššej výbave môžete mať až dva elektromotory s celkovým výkonom 1500W. Z pohľadu batérií budú k dispozícii verzie s jednou, dvoma alebo troma batériami (každá 52V od spoločnosti LG), pričom je veľkou výhodou, že ak nepôjdete na dlhú trasu, tak aj trojbatériový bicykel môžete použiť len s jednou baterkou a zvyšné nechať napr. na nabíjačke.

Eunorau Flash
Eunorau Flash

Verzia s tromi batériami dosahuje podľa výrobcu asistovaný dojazd až 330 kilometrov, čo je veľmi zaujímavý údaj aj z pohľadu diaľkových presunov. Treba však počítať s tým, že maximálna rýchlosť je obmedzená na 45 km/h.

Eunorau Flash si môžete zakúpiť prostredníctvom platformy Indiegogo, no konečné ceny ešte nie sú zverejnené. Každopádne, ak sa zaregistrujete, tak môžete získať zľavu až do výšky 1000 USD (930 eur)

Zdroj: insideevs.com

Prečítajte si aj:

Miroslav Illéš

Miroslav Illéš
OUTDOOR | PRÍRODA | AUTOMOBILY | TECHNOLÓGIE