Threads, sociálna sieť od spoločnosti Meta, sa chystá na vstup do krajín EÚ.

Sociálna sieť Threads sa spája s Instagramom a je ďalšou sieťou z dielne spoločnosti Meta. Okrem Instagramu sú jej sesterskými platformami aj Facebook či WhatsApp, pričom nová sieť má svoje špecifické zameranie. Čo sa týka Threads, jej hlavným zámerom je konkurovať platforme X, ktorá bola predtým známa ako Twitter a aktuálne ju vlastní známy podnikateľ Elon Musk.

Najmladšia platforma od spoločnosti Meta pritom nie je úplnou novinkou na trhu, pretože jej spustenie prebehlo ešte v lete. Vzhľadom na rôzne regulácie a zákony v Európskej únii však v tomto regióne nemohla byť oficiálne spustená. Po niekoľkých dňoch jej neoficiálneho využívania používateľom zablokovala prístup a zdá sa, že už o pár dní im ho vráti.

Threads v Európe už tento týždeň

Viaceré indície smerujú k faktu, že sociálna sieť Threads by sa mohla spustiť v rámci štátov Európskej únie už o pár dní. Hlavným dôkazom je aj spustené odpočítavanie na webovej stránke siete, ktoré predchádzalo jej oficiálnemu spusteniu aj v lete. Teraz sa však toto odpočítavanie objavilo len v krajinách, v ktorých platforma nie je oficiálne spustená. V čase písania tohto článku ukazoval odpočet niečo málo cez 3 dni a keď sme sa na spustenie pozreli bližšie, čas odpočítavania poukazuje na štvrtok, 14. decembra o 12:00 nášho času.

meta threads logoZdroj: Meta

Presne v túto chvíľu by sa mala sociálna sieť Threads otvoriť aj používateľom v Európskej únii, teda aj na Slovensku. Niektorí Slováci pritom už svoj účet na Threads vlastnia, no nemohli ho doteraz využívať. Treba teda spomenúť, že v rámci platformy už existuje menšia slovenská, resp. aj česká komunita.

Instagram na spustenie siete upozorňuje tiež

Keď si v rámci sociálnej siete Instagram do vyhľadávania zadáte slovo ticket, v pravej časti riadka sa vám objaví červená pozvánka. Ak na ňu kliknete, objaví sa vám odpočet času s popisom Spustenie aplikácie Threads v EÚ. Na pozvánke nájdete dátum štvrtok, 14. december s časom 12:00 a taktiež vaše používateľské meno spolu s QR kódom.

Ak by ste chceli novú sieť vyskúšať, už by ste k tomu nemali potrebovať účet z Instagramu tak, ako to bolo pri pôvodnom spustení. Na skúmanie novej siete sa teda už môžete pripravovať, pretože je už za rohom.

Zdroj: androidauthority.com, threads.net

Prečítajte si aj:

Katarína Šimková

Katarína Šimková
Smartfóny, nositeľná elektronika či produkty inteligentnej domácnosti, zaujímam sa o všetko, čo i len okrajovo súvisí s technológiami.