Periscope a Meerkat dostali novú konkurenciu.

Pred pár rokmi boli trendom nastupujúce sociálne siete, teraz majú podobný status aplikácie, ktoré umožňujú vysielať naživo, čo sa deje okolo vás. Nepotrebujete kameru, postačí vám telefón s pripojením do internetu.

Na trhu sú momentálne dve hlavné služby. Periscope a Meerkat. Prvá menovaná má silné postavenie vďaka prepojeniu so sociálnou sieťou Twitter. Meerkat nedávno prekvapil integráciou akčných kamier GoPro. Môžete teda naživo vysielať, ako lyžujete alebo bicyklujete.

Funkciu živého vysielania v týchto dňoch sprístupnil aj Facebook. Zatiaľ je dostupná iba celebritám – bežní používatelia môžu video sledovať v reálnom čase, komentovať a lajkovať. Facebook chce zvýšiť interakciu a záujem o živé vysielania takým spôsobom, že vás upozorní, ak dané video sleduje váš známy alebo iná celebrita. Známe osobnosti, ktoré vysielajú, môžu pomocou aplikácie samozrejme komunikovať v komentároch.

Dodajme, že celebrity môžu „streamovať“ svoje životy pomocou aplikácie Facebook Mentions. Tá je zatiaľ dostupná iba pre iPhone a umožňuje interakciu známych osobností s fanúšikmi. Ak si túto aplikáciu nainštalujete, budete dostávať upozornenia, keď vaša obľúbená celebrita začne vysielať naživo. Videá si však môžete pozrieť aj zo záznamu a to aj cez webové rozhranie. Ako príklad uvádzame toto video The Rocka. Celebrít, ktoré s novou funkciou experimentujú, je viac.

therock_facebook_stream

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit