Spoločnosť Facebook plánuje zaviesť funkciu Populárne fotografie, kde používatelia nájdu množstvo obrázkov či fotografií a minimum textu.

Novinky na sociálnej sieti Facebook bývajú zaplnené predovšetkým textom, odkazmi, reklamami či komentármi. Práve z dôvodu nedostatku fotografií môžu niektorí používatelia znechutene prejsť na Instagram. Facebook sa to však rozhodol zmeniť. S novinkou prišiel portál AndroidPolice.

Nová funkcionalita zobrazí aj na Facebooku viac obrázkov. Aktuálny test však nie je masovo rozšírený. Funguje to tak, že používateľ klikne na fotografiu v novinkách, pod ktorou sa zobrazia ďalšie obrázky. Tmavé pozadie a minimum textu pritom vytvárajú príjemnejší zážitok zo sledovania. 

Vyzerá to tak, že medzi Facebookom a Instagramom postupne dochádza k stále pokročilejšej integrácii v oblasti funkcionalít. Samotní predstavitelia spoločnosti Facebook však odmietli komentovať budúcnosť Populárnych fotografií v rámci Facebooku. Isté je len to, že funkciu čaká ešte niekoľko testov.

Zdroj náhľadovej fotografie: Facebook, AndroidPolice

Zdroj: AndroidPolice

Prečítajte si aj:

Facebook zakáže emotikony so sexuálnym podtónom