Posledné dva mesiace čelili rôzne herné spoločnosti DDoS útokom, z ktorých boli dotknuté najviac spoločnosti EA a najmä Blizzard, ktorý stojí za hernou trilógiou Diablo, či hrami ako World of Warcraf, Heroes of the Storm, či Starcraft.  Spoločnosti spolupracovali v tichosti s FBI a nakonieco to vyzerá, že sa zodpovedných útočníkov, údajných členov Lizard Squad PoodleCorp podarilo chytiť.

Pozadie vzniku útokov je opradené rôznymi dohadmi, medzi ktoré patrí aj to, že hráči hry Overwatch dosť často rôznymi spôsobmi podvádzali, čo sa logicky Blizzardu nepáčilo, tak začalo udelovať tzv. BANy, ktoré boli najprv dočasné a hráč nemohol hrať, alebo len v obmedzenom režime. Keďže podvádzanie neutíchalo a dokonca sa našli vynaliezavci, ktorí si hru znova kúpili, a podvádzali ďalej, tak sa rozhodol Blizzard udelovať permanentné BANy. Ten keď bol niekomu udelený, tak si už nemohol cez svoj účet zahrať žiadnu hru, ktorú mal na účet prepojenú.

To sa samozrejme podvodníkom nepáčilo a začali sa vyhrážať, tu si pozrite zopár vyhrážok:

blizzardenemy_nowatKeďže ale celá kauza okolo DDoS útokov trvá už dlhšie, dokonca siaha do mája 2015, kedy si útočníci robili posmešky z FBI, že sú hlúpi a nepolapia ich, tak si FBI dávalo načas, čakalo na chyby hackerov, ktorých sa dočkali a to ich priviedlo ku konkrétnym dvom mladíkom. Zachary Buchta z Marylandu (USA) a Bradley Jan Willem Van Rooy z Holandska tak skončili v putách a sú obvinení.

Z jedným z dôkazov sú aj Twitter kontá @fbiarelosers (ktorý už nenájdete) – kde správca konta disktuoval otvorene prebiehajúce kybernetické útoky a @xotehpoodle za oboma stál pravdepodbne Buchta.

blizzardenemy1_nowat

Ako bonus počas tohto roka skončili v cele viacerí členovia Lizard Squad a PoodleCorp. Tak pevne veríme, že si už normálne zahráme, lebo sme si to najviac odniesli my, bežní a najmä poctiví hráči. A poučka na záver, ak chcete hackovať, nechváľte sa tým kade-tade a držte si anonymitu. Začať môžete tým, že budete bezpečne komunikovať. Viac v článku o najzabezpečenejších aplikáciach na komunikáciu.

Zdroj: http://motherboard.vice.com

Značky: