Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Fakulta informatiky a informačných technológií STU v Bratislave (ďalej len „FIIT STU“) v spolupráci s Development Center Siemens Healthineers otvorili koncom marca nové priestory FIIT WorkZone. Spoločným cieľom bolo vytvoriť ideálne pracovno-komunitné prostredie pre študentov fakulty.

Vynovené priestory FIIT Workzone slávnostne otvorili dekan FIIT STU Ivan Kotuliak, vedúci Development Centra spoločnosti Siemens Healthineers Ľuboš Ir a riaditeľ FIIT WorkZone Michal Paulen. Vynovené pracovné miestnosti sú výsledkom tvrdej práce a spolupráce medzi našou fakultou a IT priemyslom.

Symbolické prestrihnutie pásky bolo predovšetkým symbolom úspešnej spolupráce a snaženia sa univerzity prispôsobiť sa potrebám súčasného sveta. „Toto miesto žije a aj to je jeden zo znakov toho, že sa nám darí,“ povedal v úvodnom príhovore dekan Ivan Kotuliak. „Po mojom zvolení bolo mojím snom posunúť túto fakultu k moderným vzdelávacím inštitúciám, aké poznáme v zahraničí a vytvoriť študentom moderný a príjemný priestor , kde budú tráviť čas, robiť na projekty, vzdelávať sa, ale aj oddychovať,“ dodal.

„Spolupráca s FIIT je pre Siemens Healthineers hodnotným partnerstvom, v rámci ktorého môžeme nachádzať spoločné prieniky a zároveň sa vzájomne inšpirovať. Ak sa rozhodneme s niekým spolupracovať, vnímame to ako záväzok voči partnerovi, teda nám záleží na výsledku a tiež dobrom pocite z partnerstva. Nechceme byť len sponzormi, ale aktívnymi partnermi, chceme pomáhať kvalitným výskumným projektom a mladým talentovaným ľuďom prinášať skúsenosti z praxe a vývoja softvéru. Verím, že aj vďaka tejto spolupráci ukážeme študentom, že sú na Slovensku zaujímavé príležitosti pre uplatnenie sa a profesionálny rast napríklad aj v oblasti vývoja softvéru zachraňujúceho ľudské životy,“ povedal Luboš Iro, vedúci Development centra Siemens Healthineers Slovensko. 

FIIT WorkZone je priestorom, ktorý je otvorený pre všetkých študentov fakulty a umožňuje im pracovať v tíme na reálnych projektoch, čím získavajú praktické skúsenosti v oblasti informatiky. Študenti môžu využiť miestnosti, ktoré sú vybavené modernými počítačmi, projektormi a ďalším vybavením potrebným pre ich prácu.

V rámci FIIT WorkZone študenti nemusia iba využívať priestor na prácu, ale i na ďalšie komunitné aktivity. V zóne sa pravidelne organizujú podujatia, ktoré študentom umožňujú spoznať sa navzájom. Jedným z obľúbených podujatí sú spoločenské hry, ktoré sú medzi študentami najobľúbenejšie, a preto sa konajú aj častejšie. FIIT WorkZone ponúka pre nadšencov videohier gaming room a novinkou je možnosť tvorby podcastov. Študenti, ktorí majú záujem, môžu využiť špeciálne priestory a nahrávať svoje vlastné podcasty. Navyše, v priestoroch coworkingu, získajú študenti FIIT STU možnosť zúčastňovať sa zaujímavých prednášok a workshopov, kde vďaka odborníkom z praxe budú môcť napredovať v rôznych oblastiach IT sektora.

Značky: