Internetový archív sa opäť rozrastá.

Nieže by tak nerobil každú minútu, no teraz ide o špecifickú oblasť. Tým, že Flash definitívne končí, je tu skvelá príležitosť, ako „konzervovať“ tento typ obsahu. Na serveri, ktorý už od roku 1996 archivuje internetové stránky sa objavia aj tieto perly, uvádza sa v pôvodnej správe. Celkovo je na stránke www.archive.org cez 430 miliárd webových stránok. Ich obsah sa dá pozerať cez tzv. Wayback Machine.

Na tejto adrese nájdete 1000 flashových hier, pričom mnohé z nich si budete pamätať aj vy a možno ste niektoré intenzívne hrali. Stránka ma v sebe vstavaný emulátor a nie je potrebné mať prehliadač s podporou technológie flash. To je celkom logické, vzhľadom na jeho koniec životnosti. Jedinou podmienkou je mať moderný internetový prehliadač s podporou WebAssembly.

Funkčnosť hier nie je úplne na 100 %, nakoľko sa môžu objaviť problémy s tempom a rýchlosťou hier. Napriek tomu si tu nájdete obsah, ktorý si radi pripomeniete. Čo sa týka technológie WebAssembly, podporujú ju prehliadače Chrome, Firefox a Safari, no nie je vylúčená podpora aj ďalších.

Zdroj: BetaNews

Prečítajte si aj:

Ako na to: Potrebujem stiahnuť video z YouTube, vybrať niečo z neho a skonvertovať do mobilu

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.