Sonické zubné kefky nie sú v našej redakcii novinkou. Testujeme ich pravidelne. Foreo Issa 3 sa snaží zaujať netradičnou konštrukciou. Presvedčila nás?

Netradičný dizajn

Ide skutočne o netradičný dizajn sonickej kefky, ak ho hodnotím spomedzi tých, ktoré som už v redakcii testoval. Táto zubná kefka má oválne telo pokryté silikónom, príjemným na dotyk. Vo vypuklej časti tela sa nachádzajú tri tlačidlá, ktoré nijako zvlášť nevyčnievajú. Tlačidlo na zapnutie/vypnutie a dve tlačidlá na nastavenie intenzity čistenia.

Telo je zakončené zarovnanou spodnou časťou z priesvitného plastu podsvieteného diódou, ktorá informuje o zapnutí, vypnutí, priebehu programu a stavu nabíjania zubnej kefky. V zadnej časti kefky je nabíjací port zakrytý pogumovanou krytkou, ktorá sa pomerne ťažko otvára. Kefku nabijete iba špeciálnym priloženým káblikom. Nemal by to však byť zásadný problém, pretože na jedno nabitie podľa výrobcu vydrží až 365 čistení v dĺžke dve minúty.

Zubnú kefku poháňa motorček, ktorý dokáže vyvinúť až 11 tisíc sonických pulzov za minútu. K ich sile sa ešte v recenzii vrátim. V balení nájdete ešte jednoduché koženkové cestovné puzdro a nabíjací kábel.

Foreo Issa 3Zdroj: TOUCHIT
Foreo Issa 3

Unikátna čistiaca hlavica

Foreo Issa 3 je predovšetkým špecifická svojou čistiacou hlavicou. Tá je unikátna a stačí ju vymeniť nie po troch, ale až po šiestich mesiacoch používania. Hlavica pôsobí dosť masívne. Má tvar oválu, stredovú časť tvoria štetiny, na aké sme zvyknutí pri klasických zubných kefkách.

Tieto štetiny sú olemované jemnými silikónovými štetinami, ktoré majú zlepšiť čistenie a podporiť masáž ďasien. V zadnej časti čistiacej hlavice sú jemné výčnelky, ktoré počas používania čistia steny ústnej dutiny a je možné ich použiť aj na vyčistenie jazyka.

Foreo Issa 3Zdroj: TOUCHIT
Foreo Issa 3

Čo o kefke uvádza výrobca

Zubná kefka má až 16 nastaviteľných intenzít čistenia, pričom si dokáže zapamätať poslednú nastavenú hodnotu aj pri ďalšom čistení. Samozrejmosťou je úplná vodoodolnosť a vstavaný 30 sekundový časovač, ktorý spoznáte podľa krátkeho prerušenia vibrácie a bliknutím diódy. Počas prenášania kefky sa dá aktivovať cestovný zámok, ktorý zabráni nežiadúcemu zapnutiu.

Moje skúsenosti z používania

Dlhšie som uvažoval, pre koho je táto zubná kefka určená. Som totiž bežný používateľ, ktorý si umýva zuby ráno a večer a to či som doma, alebo na cestách a snažím sa aplikovať osvedčený spôsob čistenia zubov so sonickou zubnou kefkou. Vyskúšal som už rôzne technológie od klasických rotačných kefiek až po sonické a dlhodobo používam sonické kefky od dvoch rôznych výrobcov Philips Sonicare a Oclean. Foreo Issa 3 však vo mne vyvoláva skôr otázniky, ako jednoznačné odpovede.

Aj pri najsilnejších otáčkach som po použití indikačných tabliet na zubný povlak, stále našiel nevyčistené zóny chrupu. Navyše počas jednoduchého testu, kedy som hlavicu zubnej kefky priložil k pokojnej hladine vody v miske, boli sonické impulzy pozorovateľne veľmi slabé v porovnaní s konkurenčnými kefkami. Zážitok z používania bol ako pri použití obyčajnej, manuálnej zubnej kefky, pričom pri tejto som mal pocit, že v ústach pôsobí ťarbavejšie a vďaka veľkosti čistiacej hlavice sa nemôžem dostať tam, kam by som sa chcel (napríklad vnútorný oblúk hornej čeľuste).

Komu však môže vyhovovať

Vzhľadom na výkon môže zubná kefka vyhovovať skôr používateľom, ktorí uprednostňujú veľmi jemné čistenie a majú problém s ďasnami. Silikónové štetiny totiž počas celého čistenia jemne ďasná masírujú a prekrvujú. Otázkou však je či si dokáže obhájiť svoju cenu. Tá je na úrovni prémiových kefiek, ktoré majú pokročilejšie nastavenia.

Páči sa nám

  • pohodlný úchop v ruke
  • praktická svetelná dióda v spodnej časti
  • výdrž na batériu

Nepáči sa nám

  • účinnosť čistenia
  • masívne prevedenie čistiacej hlavice

Cena: 169 eur

Zapožičal: Foreo

  • Foreo Issa 3Zdroj: TOUCHIT
  • Foreo Issa 3Zdroj: TOUCHIT
  • Foreo Issa 3Zdroj: TOUCHIT
  • Foreo Issa 3Zdroj: TOUCHIT
  • Foreo Issa 3Zdroj: TOUCHIT

Prečítajte si aj:

Tomas Buransky

Tomas Buransky
Mám rád nové veci a preto je skvlelé, že vďaka mojej práci sa môžem venovať marketingu v spojení s tými najnovšími technológiami.