Spoločnosť uvedie podporu pre ešte viac jazykov a dialektov.

Uvedenie série Galaxy S24 bolo predzvesťou AI mánie, ktorá je všadeprítomná. Samsung vsádza na nové možnosti umelej inteligencie troch modelov Galaxy S24, Galaxy S24+ a Galaxy S24 Ultra, ktoré sú ňou doslova prešpikované. Dobrou správou však je, že viaceré prvky umelej inteligencie z Galaxy S24 smerujú aj do starších smartfónov.

Pri januárovom uvedení série Galaxy S24 Softvér Galaxy AI podporoval až 13 jazykov. Samsung však tento zoznam čoskoro rozšíri na 16. Portál AndroidAuthority informuje, že Samsung čoskoro rozšíri podporu Galaxy AI o tri nové jazyky: arabčinu, indonézštinu a ruštinu. Zoznam sa však rozšíri aj o tri dialekty: austrálsku angličtinu, kantončinu a kanadskú francúzštinu.

Samsung Galaxy S24, S24+ a S24 UltraZdroj: TOUCHIT
Samsung Galaxy S24, S24+ a S24 Ultra

Samsung v tejto súvislosti informuje, že podporu pre nové jazyky začne zavádzať už od apríla. Upozorňuje však, že celý proces môže trvať aj niekoľko mesiacov. Po sprístupnení nových jazykov sa ich balíčky zobrazia v Nastaveniach, odkiaľ si ich používatelia budú môcť stiahnuť do svojich zariadení.

Hoci je pravdepodobné, že slovenčina sa v zozname podporovaných jazykov objaví medzi poslednými (Samsung nám už dávnejšie potvrdil, že na tom pracuje), tak je zároveň pozitívne, že Samsung intenzívne pracuje na podpore najrozšírenejších jazykov sveta. Spoločnosť tvrdí, že podpora pre ďalšie jazyky príde do konca tohto roka. V tejto fáze budú pridané jazyky ako rumunčina, turečtina, holandčina a švédčina. Gigant pracuje aj na podpore tradičnej čínštiny a európskej portugalčiny.

Samsung myslí vo veľkom - Galaxy AI počas MWC 2024 v Barcelone
Samsung myslí vo veľkom – Galaxy AI počas MWC 2024 v Barcelone

Galaxy AI ponúka množstvo funkcií, ale pravdepodobne jednou z najpôsobivejších je funkcia živého prekladu Live Translate. Ide o preklad v reálnom čase, pričom rozrastajúca sa podpora nových jazykov spraví túto funkciu užitočnejšou. 

V súčasnosti medzi podporované jazyky patrí čínština, angličtina (India, Spojené kráľovstvo, Spojené štáty), francúzština, nemčina, hindčina, taliančina, japončina, kórejčina, poľština, portugalčina (Brazília), španielčina (Mexiko, Španielsko, Spojené štáty), thajčina a vietnamčina.

Zdroj: AndroidAuthority, Samsung

Prečítajte si aj:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.